В ЦПТО відбулася декада професії “Адміністратор, оператор комп’ютерного набору

В Переяслав-Хмельницькому ЦПТО під гаслом «Мудрість, професіоналізм, лідерство» проходила декада з професії “Адміністратор, оператор комп’ютерного набору»”.

В понеділок всіх приємно вразила тематична експозиція «Інстаграм», яку підготували під керівництвом майстра виробничого навчання Склярук Тетяни  учні групи № 2. Всі бажаючі мали змогу зробити чудове фото.  Цього ж дня в холі навчального закладу було розміщено часову діаграму «Технології, які змінили світ».  Викладач спецпредметів Кацалап Лариса ознайомила учнів з розвитком  інформаційних технологій ХХ-ХХІ ст. Учні з цікавістю слухали повідомлення про винаходи та проявили неабиякий інтерес.

Вівторок 5 лютого пройшов під гаслом «Інтернет-безпека понад усе». День було розпочато тематичною експозицією «Безмежний простір мережі».  Майстер виробничого навчання Вікторія Гершун в групі № 1 провела відкриту виховну годину професійного спрямування «Безпека в Інтернеті». Вона звернула увагу учнів на правила безпечної роботи в мережі.

З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет, викладач інформатики Лариса Кацалап та її вихованці долучилися до всеукраїнської акції#STOP_SEXтинг. Педагог провела цікавий урок «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик». Лариса Миколаївна звернула увагу учнів на актуальні ризики в Інтернеті, пов’язаних з надсиланням власних інтимних фото. Урок було проведено у формі дискусії з використанням візуальної презентації та практичних вправ. З великим інтересом підлітки переглянули відеофільм про злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі.

Цього ж дня учні групи №2 (адміністратори; оператори комп’ютерного набору) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від проекту «На Урок». Підготувала учнів до конкурсу Лариса Кацалап.

У середу учні групи № 2, під керівництвом майстра в/н Склярук Тетяни, представили проект «Вернісаж календарів», метою якого було створення різноманітних календарів: настільних, перекидних, кишенькових та настінних.  Учні добре справилися із поставленим завданням. Всі охочі мали змогу не лише ознайомитися з їх виробами, а й придбати календар на рік.

Пізнавально та корисно було на учнівській конференції «Інформатика в професії», яку підготувала викладач інформатики Кацалап Лариса.   Про використання ІКТ в сільському господарстві, легкій промисловості, сферах обслуговування та харчування говорили представники різних професій ЦПТО. Учні продемонстрували високий рівень володіння матеріалом. Виступи супроводжувалися мультимедійними  презентаціями та відеоматеріалами. Всім присутнім на згадку про захід учні подарували тематичні буклети.

7 лютого в холі закладу на учнів чекали  професійні головоломки, ребуси, кросворди із основних тем професії «Оператор комп’ютерного набору». З цікавістю не лише вихованці, а й викладачі виконували завдання “Відгадай кумира”. За вірну відповідь учасники отримували солодощі, а ті, хто допустив прикрі помилки-бублики.

В цей день майстром в/н Гершун Вікторією було проведено в групі № 1 інтелектуальну гру “О, щасливчик”. За результатами основної та допоміжної  ігор  найрозумнішим учнем з професії “Оператор комп’ютерного набору” став Гейбатов Тимур.

Перший тиждень професійної декади завершився поїздкою до музею «Науки і техніки» КПІ в місто Київ. Він є одним з найбільших українських музеїв технології і найбільший університетський музей в Україні. Учні дізналися про  історію університету, ознайомилися з експозиціями технологій та інженерії: радіо, телебачення, обчислювальна техніка, електроніка, видобуток та екологія, прилади та інструменти, залізничний транспорт, вогнепальна зброя і військовий зв’язок, авіація та космонавтика. З приємними враженнями та великою кількість фотографій учні повернулися в навчальний заклад.

 

У понеділок 11 лютого 2019 року серед учнів групи № 2 ІІ курсу було проведено конкурс фахової майстерності «Кращий за професією оператор комп’ютерного набору». Конкурс складався із теоретичної та практичної частини. Теоретичну частину конкурсу було проведено у формі тестування з використанням програми «MyTestX». Практична частина включала творчі завдання на створення інфографіки в MSWord, рекламного банеру в Publisher, розрахунку заробітної плати працівникам офісу в Excel, створення бази даних Access. За результатами конкурсу перемогу святкувала Бондар Аліна, другими стали Колесник Дмитро та Омельченко Юлія, третє місце здобула Махмудова Дана. Підготували конкурс викладач Кацалап Лариса та майстер в/н Склярук Тетяна.

12 лютого учні групи № 2 команди «Дизайнери» та «Дивайси» показали свої здібності, змагаючись у інтелектуально-розважальній грі «Показуха». Впродовж конкурсів «Бліц», «Ерудит», «Відгадай пісню», «Крокодил», «Вірю не вірю» учні продемонстрували хороші знання з обраної професії. Із результатом 49 на 37 перемогу святкувала команда хлопців «Дивайси». Захід підготувала майстер в/н Склярук Тетяна.

Напередодні Дня святого Валентина майстер в/н  Семенко Оксана, разом з учнями групи № 1 підготувала та провела майстер-клас по виготовленню вітальної листівки в MS Publisher. Оксана Павлівна розповіла про історію виникнення листівок, учні переглянули відеоматеріал про свято Валентина та перейшли до виконання практичного завдання. Крок за кроком вони створили та роздрукували валентинки, що стало гарним подарунком для присутніх.

Цього ж дня учні групи № 2 представили виставку-конкурс рекламних постерів «Улюблений кінофільм», де виступили в ролі головних героїв. Метою заходу було удосконалити практичні навички роботи в програмах 3D Paint та Adobe Photoshop. Переможця було обрано за результатами таємного голосування, ним став Колесник Дмитро.

14 лютого приємною несподіванкою для учнів та працівників Центру стала акція від учнів групи № 1 «Подаруй Валентинку другові та тепло свого серця». Хол навчального закладу був прикрашений білими і червоними сердечками. Також тут працювала «любовна пошта» біля якої чергували листоноші. Кожен бажаючий міг замовити та надіслати Валентинку своїм друзям.  Захід організувала майстер в/н  Семенко Оксана.

Останній день декади всім запам’ятався фотоколажем «Моя професія в моєму серці», яку підготували викладач Кацалап Лариса та майстер в/н  Склярук Тетяна разом з учнями групи № 2.

Додати коментар