Заради посмішки кожного

Дарувати радість спілкування та нові враження тим, хто цього потребує, особливо важливо. Тож 12 лютого в готельному комплексі «Пектораль» пройшов майстер-клас для дітей з особливими потребами молодшого шкільного віку. Його організували працівники міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Переяслав-Хмельницької міської ради. Захід не випадково відбувся напередодні свята усіх закоханих – Дня Святого Валентина, яке завжди сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття прокидаються разом із природою.

Щиро, з гарним настроєм провела майстер-клас старший науковий співробітник Музею декоративно-ужиткового мистецтва Київщини
 Оксана Степанова. Майстриня навчила дітей оздоблювати імбирне печиво. Запашні прянички, виготовлені нею з імбирно-медового тіста у вигляді маленьких сердець, стали цікавою ідеєю – адже їх можна подарувати як святковий сувенір, використати у цікавій композиції і, зрештою, скуштувати. З’ясувалося, що це нескладна, але дуже цiкава справа.У техніці оздоблення була використана кольорова глазур в кондитерських мішечках. І ось на печиві з’являються гарні візерунки, зроблені власноруч дітьми та прикрашені різнобарвними метеликами. Робота з оздоблення печива викликала інтерес та захоплення дітей, деякі з них виявили бажання прикрасити декілька виробів.У кожного учасника заходу прянички-серця вийшли неповторні та яскраві. У цьому проекті діти з особливими потребами вчилися не тільки робити елементарні побутові речі та дії, а й вмiнню спiлкуватись, краще розумiти один одного, висловлювати свої думки, бути уважними та активними. А головне, що діти під час таких творчих зустрічей, відчувають себе повноцінною часткою нашого суспільства.

За хорошою традицією по закінченню майстер-класу  для його юних учасників було організоване солодке частування.

 

Переяслав-Хмельницький МЦСССДМ

Додати коментар