У навчальних закладах міста провели цікаві та змістовні заходи до Дня безпечного інтернету

5 лютого 2018 року у ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» було проведено цікаві, сучасні і змістовні заходи, присвячені Дню безпечного  Інтернету.

Майстер виробничого навчання Вікторія Гершун провела відкриту виховну годину професійного спрямування «Безпека в Інтернеті». Вона звернула увагу учнів групи №1 (адміністратори; оператори комп’ютерного набору) на правила безпечної роботи в Інтернеті та небезпекою, яка може виникнути під час роботи у мережі. Ведуча виховного заходу Козоріз Вікторія ознайомила присутніх із можливостями Всесвітньої мережі.

Дем’яненко Ірина, Дуда Аліна, Колібаба Анна блискуче виступи у ролі головних спеціалістів у галузі інформаційних технологій. Любченко Олександр (у ролі «Віруса»), Буслова Тетяна («Мережевий черв’як»), Гейбатов Тимур («Троянський кінь»), Щербак Нахар («Спам») відмінно показали мережеві небезпеки та як з ними можна успішно боротися. Надзвичайно вразили своїм талантом розсмішити глядачів Буслова Тетяна та Кукса Марина, які вміло взяли участь у шоу «Розсміши коміка».

З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет, викладач інформатики Лариса Кацалап та її вихованці долучилися до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. Педагогпровела цікавий урок «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик».

Лариса Миколаївна звернула увагу учнів на актуальні ризики в Інтернеті, пов’язаних з надсиланням власних інтимних фото. Урок було проведено у формі дискусії з використанням візуальної презентації та практичних вправ. З великим інтересом підлітки переглянули відеофільм про злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі.

 

Цього ж дня учні групи №2 (адміністратори; оператори комп’ютерного набору) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від проекту «На Урок». Дипломом І ступеня нагороджені: Махмудова Дана, Колесник Дмитро, Дудник Дмитро, Омельченко Юлія, Барановська Анна. Диплом ІІ ступеня отримали: Селетков Олег, Зоря Валерія, Мартиченко Марина. Сертифікати одержали: Ємельянова Катерина, Шолудченко Олександр, Ровцова Ілона, Буглак Оксана та Білоус Дмитро. Підготувала учнів до конкурсу викладач  Кацалап Лариса.

В міській “пятій” школі також було проведено ряд заходів до Дня безпечного Інтернету:

1 лютого взяли участь у вебінарі «#STOP_SEXтинг; 4 лютого учні школи взяли участь у вебінарах: 

  • «Кіберзлочинність – як не стати жертвою»;
  • «Секстинг – надсилання інтимних фото/відео із використанням засобів зв’язку»;
  • «Цифрові інструменти та можливості Google для інформаційної безпеки»;
  • «Безпечний Інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу».

5 лютого провели:

  • Виховний захід «Разом до найкращого Інтернету» – 11 клас,
  • Онлайн тестування на тему «Безпечний Інтернет» – 7 клас,
  • Розгадування кросвордів на тему «Безпечне використання Інтернету» – 8 клас,
  • Перегляд мультфільму Корисні підказки «Увага Інтернет!» – початкові класи,
  • Перегляд відео уроку на теми: «Кібератаки та Інтернет-шахрайство»,
  • «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей». – 10 клас,
  • Розробка буклетів – памяток на тему «Безпека дітей в Інтернеті» – 9 клас,
  • Урок #STOP_SEXТИНГ – 10-11 клас.

 

Додати коментар