У Переяславі презентували новий сучасний рентгенкабінет

28 січня цього року в Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ урочисто презентували роботу нового обладнання – цифрового стаціонарного рентгенівського комплексу. Його встановили в капітально відремонтованому кабінеті хірургічного відділення. В урочистому відкритті взяли участь керівники міста та району – повідомляється на сайті Переяслав-Хмельницької РДА.

Як освоюють обладнання місцеві медики приїхали подивитися до Переяслава меценати, завдяки яким воно й було встановлене. Це Віталій Ярема, заступник голови обласної організації БПП «Солідарність», та Петро Багрій, голова асоціації «Виробники ліків України». Вони водночас представляли і Благодійну організацію «Фонд ЕЛЄОС», за рахунок якої було придбано діагностичне обладнання.

Використання рентген-плівки та цифрова обробка отриманої інформації надає можливість використовувати його в умовах телемедицини. Апарат дає можливість проводити рентгенографію органів грудної клітини, черевної порожнини, рентгенографічне дослідження кістково-суглобової системи організму людини та кісток черепа.

Тож, насамперед, почесні гості оцінили готовність ренгенкабінету до активного прийому пацієнтів, а потім зустрілися з колективом лікарні в актовій залі поліклініки. Там Віталій Ярема урочисто вручив  директору центральної районної лікарні Ларисі Кузьменчук сертифікат на безоплатну передачу обладнання за підписом директора БО «Фонд «ЕЛЄОС» Юлії Яреми.

В свою чергу, головний лікар ЦРЛ щиро подякувала Віталію Яремі, за підтримку та винайдену можливість у 2018 році для залучення меценатських коштів задля ремонту відділення й закупки обладнання.  

 

Додати коментар