Відбулася щотижнева апаратна нарада

8 січня  міський голова Тарас Костін провів апаратну нараду за участю заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь і відділів міськвиконкому, на якій привітав присутніх з Різдвом Христовим, побажав присутнім здоров’я, сімейного благополуччя, успіхів у роботі та підсумував події, які відбулися в Переяславі за минулий тиждень. 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.  У томосі йдеться про те, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву. У документі також викладені основні засади функціонування ПЦУ. Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. Церемонія вручення томосу відбулась у соборі святого Георгія у Стамбулі, що є резиденцією Константинопольського патріарха.

 

Міський голова відзначив, що результатом впровадження заходів з енергозбереження є значна економія у використанні енергоресурсів установами міста, зокрема навчальними закладами. Така робота уже має свої позитивні результати і буде продовжуватися у майбутньому. Продовжується робота з підготовки до громадських слухань, які планується розпочати 5 лютого. Тож треба на протязі двох тижнів активізувати роботу з підготовки звітів структурних підрозділів міської ради за минулий рік.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Микола Гуща  повідомив, що процес нарахування субсидій жителям міста проходить вчасно і в повному обсязі. В новому році вступили в дію зміни до положення про надання субсидій населенню, якими передбачено зміни в наданні субсидій, а саме їх монетизацію. Фахівці управління соціального захисту почали видавати нові талони на проїзд пільговим категоріям населення, які будуть дійсні протягом півроку. Також готуються річні звіти.

Тарас Костін наголосив, що новий 2019 рік є роком розвитку спорту та фізичної культури в місті. Приємно відзначити, що нещодавно тренер Алла Бикова була удостоєна звання Заслуженого тренера України. У місті таке високе звання було присвоєно ще двом тренерам. Це говорить про високу якість спортивної підготовки молоді такими фахівцями.

Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко повідомив, що навчальні заклади міста готуються до нового навчального семестру. Епідемічний поріг захворюваності дітей не подолано, зареєстровано тільки поодинокі випадки таких захворювань.

Міська тепломережа працює в штатному режимі. Міськсвітлу слід активізувати роботу зі зверненнями громадян. Рятувальні служби міста протягом святкових днів не отримали жодного тривожного виклику. Було оголошено посилений варіант несення служби.

Також Тарас Вікторович подякував працівникам комунальних служб за якісну оперативну роботу у святкові дні.

Заступник міського голови Валентина Губенко повідомила присутніх про те, що відбулося відкриття ігрового центра в місті. Також відділ культури готує свято Водохреща, яке відбудеться, як і в минулому році, біля готельно-ресторанного комплексу «Любокрай». Захід заплановано на суботу, 19 січня о 12.00 год. Керівникам відповідних структурних підрозділів  потрібно підготувати звіти про кількість засідань комісій та координаційних рад, проведених у 2018 році.

По закінченню робочої наради перед присутніми виступив колектив «Бревіс» Переяслав-Хмельницької дитячої музичної школи (керівник Ганна Іфтоді), у виконанні якого прозвучали святкові новорічні класичні твори.

Міський голова дав доручення:

Начальнику фінансово-господарського відділу Людмилі Гнідій:

– вивчити та доповісти питання про можливість розміщення на всіх установах та організаціях міста державних прапорів України постійно та підтримання цих державних символів у належному стані;

– при відзначенні жителів міста вручати разом з нагородами Державний прапор України.

 

Додати коментар