Напередодні Різдва діти робили мотанку Коляду

Старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» Наталія Ревега  3 січня 2019 року на запрошення директора Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяслав-Хмельницької міської ради Людмили Миколаївни Борисюк провела для дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки Коляди.

Саме під час Різдвяних свят мотають ляльку Коляду. З такою лялькою можна ходити колядувати. Мотанка Коляда – оберіг, що приносить достаток, злагоду та щастя родині.

Захід розпочався з лекції про ляльку-мотанку Коляду, яку для дітей прочитала Наталія Ревега старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав». Під час майстер-класу діти власноруч зробили мотанку Коляду у якої на поясі мішечок з зерном, а у руках Різдвяна зірка. До майстер-класу долучилися фахівці із соціальної роботи – Владислава Петрівна Рашева та Тетяна Василівна Колодій, які допомагали дітям. На згадку про майстер-клас усі сфотографувалися біля новорічної ялинки з мотанкою Колядою.  Усі діти отримали солодкі подарунки.

Старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав»  Наталія Ревега

Додати коментар