Доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталія Сердюк стажувалася у Варшавському університеті Collegium Civitas

Із 06 листопада по 07 грудня 2018 року кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Наталія Юріївна Сердюк проходила міжнародне науково-педагогічне стажування в університеті CollegiumCivitas (м. Варшава, Польща).

За національним рейтингом «Perspektywy» 2018 року, Collegium Civitas займає 7 місце серед приватних університетів Польщі, 3 місце серед закладів вищої освіти у категорії «Інтернаціоналізація», 1 місце серед приватних університетів Польщі у категорії «Міжнародні зв’язки та політична наука» та 1 місце у категорії «Соціологія».

Стажування відбувалося за програмою міжнародної співпраці науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації на тему  «Інтернаціоналізація вищої освіти. Нові та інноваційні методи викладання. Реалізація міжнародних освітніх проектів в фінансовій перспективі ЄС». Його метою було підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки наукових і науково-педагогічних працівників, опанування новітніми унікальними методами, набуття досвіду провадження науково-дослідної і викладацької діяльності, роботи із міжнародними фондами для підтримки мобільності науковців, забезпечення інформаційного обміну та розширення наукових контактів.

Навчання відбувалося за двома модулями:

  • Модуль 1. Дистанційне навчання (06.11.2018 – 04.12.2018): відео-семінари, онлайн-заняття, самостійна та індивідуальна робота.
  • Модуль 2. Виїзний модуль на базі Університету Collegium Civitas у Варшаві (05.12.2018 – 07.12.2018).

У межах другого модуля відбувалися лекції представників Collegium Civitas, зокрема проректора у справах співпраці із закордоном Катажини Манішевської (PhD), яка ознайомила зі структурою та діяльністю університету, проректора з навчальної роботи Роланда Зажицкі (PhD), який зосередив увагу на специфіці організації навчального процесу та праці викладачів, екс-посла Польщі на Кубі Славоміра Клімкєвіча, який розповів про особливості створення та керування дослідницькими проектами, про участь університету у грантових програмах тощо.

Наприкінці навчання, під час захисту власних проектів, Сердюк Н.Ю. представила презентацію про реалії та перспективи міжнародної співпраці ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» і отримала позитивну оцінку зі сторони координаторів програми. За результатами навчання вручено сертифікат учасника міжнародного науково-педагогічного стажування.

Щира вдячність організаторам, а саме Європейській лізі професійного розвитку (ELPD) та Центру Польської освіти!

 

Кафедра іноземної філології, перекладу та методики навчання

Додати коментар