Різдвяного янгола на ялинку діти робили власноруч

27 грудня для учнів 2-А класу ЗОШ I-III ступенів №2 старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства Національного історико – етнографічного заповідника «Переяслав»  Наталія Ревега провела майстер-клас з виготовлення Різдвяного янгола- символа свята Різдва Христового, який приніс Діві Марії благу звістку про те, що у неї народиться син, якому судилося стати Спасителем. Він є чудовим оберегом та прикрасою на ялинку, яку можна зробити власноруч.

Майстер-класи з виготовлення іграшок для ялинки своїми руками повертають в наш побут добрі традиції. Сучасні яскраві матеріали роблять цей процес легким і приємним, а результат роботи з виготовлення новорічної прикраси створює гармонію в душі. 

Захід розпочався бесідою, з якої діти дізналися про різні методи створення янголів та мотанку Коляду. Дітям були продемонстровані ялинкові прикраси другої половини XX століття. 

До роботи долучилися вчитель та батьки дітей. Під час майстер-класу панував святковий настрій. Безсумнівно, виготовлений власноруч янгол буде дарувати дітям теплі спогади про цю зимову зустріч.

Привітати дітей із святами прийшла головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради Хоменко Лариса Олександрівна, яка, крім гарних побажань, вручила маленьким майстрам солодкі подарунки.

Старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав»  Наталія Ревега

Додати коментар