Відбулось засідання комітету доступності

Під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко 27 грудня відбулось чергове засідання міського комітету доступності. На розгляд членів комітету було винесено 4 питання: 

  1. Про  стан будівництва  пандусів на  соціально-побутових об’єктах міста.

Інформувала начальник відділу з питань охорони праці Мусієнко О.Г.

  1. Про забезпечення інвалідів засобами реабілітації.

Інформувала  соціальний працівник  ЦСЗПІ Ярема К.В.

  1. Про рішення обласного комітету доступності від  30.11.2018 року та про

план роботи комітету доступності на 2019 рік.

Інформував начальник управління соціального захисту населення Гуща М.В.

По першому питанню було відмічено позитивну динаміку будівництва пандусів на різних соціально-побутових об’єктах міста. На сьогодні в місті збудовано вже більше 50 різних пандусів, між тим  багато із них не відповідають будівельним нормам. В цьому провина як господарів об’єктів так і служби архітектурно-будівельного контролю і самого комітету доступності. Було зроблено аналіз будівництва пандусів протягом 2018 року та внесені пропозиції по покращенню контролю за цією роботою у 2019 році.

Значно покращилась робота по забезпеченню осіб з інвалідністю засобами реабілітації. Протягом 2018 року різні засоби реабілітації отримали 114 осіб.

З них 19 осіб отримали різні візки, 5 осіб електорскутери, 20 осіб палиці, 12- ходунки, 13- милиці з підлокітниками, 9- мобільні телефони і інше. Через пункт прокату надано різних засобів реабілітації для 129 осіб. По всіх питаннях отримання засобів реабілітації можна звертатись по т.5-14-32.

Було розглянуто також рішення останнього засідання обласного комітету доступності та враховано його рекомендації при плануванні роботи міського комітету доступності  на 2019 рік.

Микола Гуща, начальник управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької міської ради, член комітету 

Додати коментар