Пам’ятний турнір Віктора Костіна відбувся вшістнадцяте

23 грудня 2018 року, в спортивній залі педагогічного університету відбувся баскетбольний турнір на кубок Віктора Костіна. Ці змагання проходить на Переяславщині уже в шістнадцяте. Свого часу баскетбольні змагання пам’яті Віктора Костіна започаткували його друзі та учні після того, як він пішов із життя.
Віктор Федорович Костін все своє життя присвятив фізичній культурі та спорту. У 1971 році по завершенні навчання у інституті фізичного виховання отримав направлення у Переяслав на посаду вчителя фізкультури у школу №2. Потім він очолив колектив спортивної бази, а згодом його обрали головою міжгосподарського спортивного товариства «Колос». Завдяки стараннями Віктора Костіна майже у кожному господарстві почали працювати інструктори зі спорту. Спортивні досягнення Переяславщини значно зросли в порівнянні із іншими районами Київщини та України. В селах займалися спортом від тракториста до голови колгоспу. Особливу увагу Віктор Костін приділяв ігровим видам спорту. Постійно проводились різноманітні спартакіади, турніри із футболу, волейболу, баскетболу, легкої атлетики. І ось коли Віктора Федоровича не стало, у 2002 році його друзі започаткували баскетбольний турнір пам’яті свого друга та вчителя Віктора Костіна.
Цього року кубок Віктора Федоровича Костіна розігрували баскетболісти із села Поліг Вергунів, заводська команда «Костал» та команда «ЦПТО» із Переяслава. Щоб визначити переможця команди грали по колу.
У першій грі «ЦПТО» перемогли заводську команду «Костал» 29:16, у другій грі турніру команда «ЦПТО» перемогла команду Пологи Вергуни з рахунком 22:16, хоча на велику перерву команди йшли з рахунком 4:10, але після перерви команда ЦПТО дещо змінили тактику і стали свої атаки завершувати влучними двох очковими кидками із середньої та близької відстані. Це і визначило переможця матчу.
Остання гра турніру між командами Пологи Вергуни та «Костал» завершилась з рахунком 29:21, а отже і визначила срібного та бронзового призера цьогорічного кубку.
Команди нагороджені кубком, медалями, грамотами та подарунковими наборами.

Додати коментар