Відбувся четвертий тур Чемпіонату України з баскетболу серед дівчат 2002-03 р.н.

13-15 грудня в Переяславі, на базі ЗОШ №7 відбувся  четвертий тур Чемпіонату України з баскетболу серед дівчат 2002-03 р.н.

Першого дня нашим суперником була команда з міста Дніпра. Перші п’ять хвилин рахунок тримався 0:2 на користь гостей. Але поступово гості повели в рахунку і перший період закінчився 15:18 на їх користь.

Другий період переяславки почали більш впевнено і поступово наздогнали і відірвалися від  суперника. На велику перерву команди пішли з рахунком 46:38 на користь Переяслава. Третій період також був під контролем наших дівчат, різниця в рахунку досягла +19, але через 4 хвилини третьої чверті отримала п’ятий фол одна із лідерів команди Каріна Панчук, і команда перестала набирати оберти в нападі. На початку четвертої чверті за п’ять фолів сідає ще один гравець стартової п’ятірки Анна Синиця, а за нею і капітан команди Віра Черкаська. Шість хвилин ігрового часу потрібно було втримати перевагу,а суперник, отримавши такий карт-бланш почав наступати більш впевнено. В підсумку перемога, але з невеликою різницею 87:84.

Наступний ігровий день також не дав послаблення, команда Харкова, яка поступилася Переяславу в попередньому турі з різницею в -18, наразі хотіла поправити  своє турнірне положення. Боротьба точилася всі три періоди очко в очко. Перший період  закінчився з рахунком 18:15 на користь Переяслава, наступні два повів Харків (20:15,26:23). І тільки в четвертому періоді Переяславу вдалося зробити ривок, відігравши 5 очок і повівши в рахунку +4. В підсумку перемога з рахунком 77:73.

Ігри були важкими, адже доводилося грати с суперником, який паралельно бере участь у Чемпіонаті України серед жіночих команд вищої ліги. Ігровий досвід у  команд Дніпра і Харкова  колосальний. Тури ВЮБЛ  проводяться один раз на місяць, а команди вищої ліги грають кожні вихідні, так що коли порахувати, то у нас в грудні 2 гри, а у суперника 10-12.

А ще грає роль і відбір. Дуже важко у нас в Переяславі з набором дівчаток. Хотілося б звернутися ще раз до вчителів фізичної культури  та вчителів молодших класів за допомогою в популяризації баскетболу серед учнів – нам немає що з вами ділити, адже ми всі з Переяслава, і відстоюємо на спортивних майданчиках честь нашого з вами міста. Батьки, якщо ваша дитина бажає спробувати займатися – надайте їй таку можливість – зателефонуйте та приводьте, адже чим раніше дитина зацікавиться спортом – тим більше можна навчитися, досягти, побачити!

Ліля Зайнчуківська  9 очок-15 підбирань-10 перехоплень, Віра Черкаська 36-18-6, Дарина Коваль 2-9-4, Дарина Руденко 42-10-7, Влада Лисенко 2-3-3, Каріна Панчук 45-12-10,  Анна Синиця 24-6-6, Анна Клименко 2-1-0.

 Алла Бикова, тренер ДЮСШ

Додати коментар