Відбувся черговий виконком міської ради

28 квітня Тарас Костін, міський голова Переяслава-Хмельницького провів чергове засідання міськвиконкому. На початку було підтримано подання голови РДА Андрія Пряхіна з проханням погодити призначення на посаду головного лікаря комунального закладу Переяслав-Хмельницької райради центр первинної медико-санітарної допомоги Наталію Царенок. Зі свого боку Наталія Петрівна подякувала за довіру, наголосила, що впровадження медичної реформи потребує особливо тісної співпраці медичного закладу і влади.

Начальник фінуправління міськради Юлія Жарко доповіла про виконання бюджету в І кварталі ц. р. Загалом доходи склали понад 73 млн. 671 тис. грн. (106,4 % до плану), власні доходи в цьому обсязі – майже 23 млн. грн. (124,7 % до плану). Видатки склали майже 72 млн. грн. Розповіла про статті витрат і таке інше. Інформацію було взято до відома.

Було надано дозвіл на тимчасове розміщення (з 8 по 25 травня) цирку-шапіто “Аріна” за АЗС по вул. Шкільній. Це – традиційне місце, де встановлюють свої намети цирки, коли приїжджають на гастролі до Переяслава.

Гуртожиток колишньої швейної фабрики на вул. Фабричній, 1а нарешті можуть передати до комунальної власності міста. Як зазначив перший заступник міського голови Григорій Карнаух, доволі тривалою була епопея з визначенням його статусу. Проте з фонду Держмайна України, на балансі якого він зараз перебуває, до міської ради надійшов лист, в якому повідомляється, що вони нарешті можуть передати цей об’єкт. Було прийнято рішення про створення комісії для майбутньої процедури прийому-передачі.

Прийнято рішення про порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання “Мати-героїня” Валентині Пагер, яка народила і виростила п’ятьох дітей. Як зазначила заступник міського голови Валентина Губенко, відповідна комісія міської ради раніше детально розглянула характеристики, рекомендації на присвоєння такого звання цій переяславці. Адже важливою умовою є належне виховання дітей у багатодітній родині. Дійшли висновку, що ця жінка заслуговує такого звання.

ТОВ “Енерго-промисловій групі “Югенергопромтраснс” надано дозвіл на проведення благоустрою прилеглої до підприємства території по вул. Героїв Дніпра, 38а. Петро Пурденко розповів, що товариство планує зробити тут цивілізовану, зручну парковку для автомобілів, а також тротуарну доріжку, квітник, освітлення. Оскільки благоустрій не передбачає виділення території, виконані роботи будуть по суті для міста, а паркувальними місцями зможуть користуватися і відвідувачі сусіднього газового господарства. Бо зараз люди, які приїжджають сюди, нерідко свої автомобілі ставлять на зеленій зоні.

Інф. міськрайонної газети «Вісник Переяславщини»

Додати коментар