Крім тротуару на Борисоглібській площі буде ще й широкий газон

Раніше ми вже повідомляли про реалізацію у Переяславі-Хмельницькому (Київська область) одного з найдорожчих цьогорічних проектів по ремонту доріг та тротуарів – реконструкцію тротуару від Борисоглібської площі до автостанції загальною вартістю 3,7 млн. грн.

Працівники бориспільського ТОВ ІБК “Еліт-буд” розпочали свої роботи у середині жовтня на площі з демонтажу старих залізобетонних плит біля приміщення колишнього гастроному №2. Також багато часу забрала підготовча робота. Проте встигли вже попрацювати і безпосередньо над виготовленням нового тротуару. Як зазначив наприкінці минулого тижня бригадир дорожників Дмитро Колесников (47 років), фем-плитку сорту “Старе місто” вже уклали на ділянці близько 600 квадратних метрів.

Невеликі морози, що були в останній період, не заважали бориспільцям займатися своєю справою. За словами бригадира, вони мають вже не малий досвід будівництва подібних тротуарів в таких погодних умовах. Головне, щоб не було опадів. Однак сьогодні, 26 листопада, засніжило. І це вже змусило припинити роботи. Та, якщо погода з часом знову налагодиться, буде сухою, хоч і з невеликими морозами, дорожники можуть відновити свої роботи і працюватимуть хоч і до Нового року. Поступово посуватимуться в бік автовокзалу.

А те, що зроблено, багато переяславців вже мали змогу оцінити. Відгуки позитивні. Та деякі дописувачі соцмереж звертають увагу, що на новий тротуар під багатоповерхівкою, на першому поверсі якої зараз розміщуються різного роду магазини, почали заїжджати автомобілі. Раніше вони завжди таким чином підвозили товари до торгівельних закладів. І це не викликало ніякого занепокоєння, адже плити на тротуарі були старі. Тепер же дописувачі задаються запитанням: наскільки вистачить нових фем-плиток, якщо рух автотранспорту по них не обмежити.

Як видно, поки що ніяких обмежувальних засобів на початку тротуару не встановлено. Між тим Дмитро Колесников поділився, як виглядатиме це місце після завершення ремонту. Саме біля цього будинку ширина тротуару від нього і до проїжджої частини вул. Б. Хмельницького доволі велика. На відміну від старого новий тротуар не закриватиме її повністю. Від будинку він доходить до ряду дерев, висаджених тут багато років тому. На значній протяжності дорожники вже обмежили його новими бордюрами. Між цими бордюрами та проїжджою частиною вулиці залишається ще кілька метрів простору. Відповідно до проекту спорудження цього тротуару, там буде широка зелена зона. За словами бригадира, на проекті це виглядає дуже гарно. Як відомо, завершити всі роботи планується наступного року. Отоді кожен зможе оцінити втілення задуму проектантів і в реальності.

В ході підготовчих робіт біля цієї багатоповерхівки було демонтовано 1150 старих залізобетонних плит. Знадобилося кілька днів, щоб вивезти їх на зберігання на базу міського ВУКГ для подальшого використання для тих чи інших потреб міста. Керівник комунального господарства Віктор Коркач повідомив, що частково ці плити почали вже використовувати. Власними силами комунальники  поклали їх, зокрема, вже на десятку автобусних зупинках в різних районах міста. Також наприкінці минулого тижня завезли землю, пісок та виклали доріжку (близько 50 квадратних метрів) до дитячого реабілітаційного відділення “Калинка” міського територіального центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів.

Інф. “Вісника Переяславщини”

Додати коментар