Університетська спільнота вшанувала світлу пам’ять Героїв Революції Гідності та пам’ять жертв Голодоморів

Іноді запитуєш себе: чому скільки страждань випадає на долю українського народу, – богобоязного й миролюбного землероба, який відчайдушно виборює свою свободу і право на гідне життя? 

Листопад місяць багатий на сумні події. Ось уже 5 років підряд ми вшановуємо Героїв Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, полеглих на Донбасі.  Гідність, свобода, незалежність, патріотизм, мужність, героїзм… За останні п’ять років ці високі поняття стали особливо близькі кожній людині, яка вважає себе справжнім громадянином України.

Щороку в останню неділю листопада з особливим душевним трепетом ми поринаємо у моторошне минуле українського народу. Всім до болю знайома ще з шкільних парт трагічна історія геноциду української нації в 1932-33 роках, вкотре змусила нас замислитися над одвічними цінностями: хліб, свобода, віра, мир, любов, надія … втрата яких спустошує не тільки душу, але може й знищити цілий народ. 

21 листопада вся університетська спільнота зібралася в цей день у холі центрального корпусу  вишу, щоб вшанувати світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх мужніх патріотів, які загинули під час неоголошеної війни,  а також згадати загиблих під час Голодомору 1932-33 років – страшних років, які забрали життя мільйонів людей. Участь у заході взяли викладачі, співробітники університету та студенти усіх факультетів.

До студентсько-викладацького колективу звернувся ректор вишу Віктор Коцур, який наголосив, що студенти завжди були рушійною силою і закликав молодь бути активною і відповідальною за Україну, брати активну участь у її розбудові. 

Із роздумами про неоголошену війну, про народ, який піднявся з колін і відстоював свою гідність на Майдані поділився Віталій Коцур, який також стояв на Майдані з побратимами в ті страшні дні.

Учасники заходу хвилиною мовчання віддали шану Героям Небесної Сотні, помолилися та запалили свічки пам’яті, а також подякували тим, хто проявив небачену відвагу й мужність і постав проти тодішньої влади, боронячи свободу й гідність України та її народу.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Україна – це територія Гідності та Свободи! 

Додати коментар