Студенти університету – переможці Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької  творчості  «Світ у твоїх долонях»

Із 14 по 18 жовтня 2018 року у дитячому Міжнародному центрі  «Артек» (Пуща-Водиця) проходив VIІІ  Міжнародний  фестиваль-конкурс дитячої  та  юнацької творчості «Світ у твоїх долонях». 

Організаторами фестивалю виступили: провідна Українська компанія в галузі проведення молодіжних програм та фестивалів ГО «Мистецтво танцю», Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень, Святошинська у місті Києві державна адміністрація.

Фестиваль проходив за підтримки Міністерства культури і мистецтв України, Міністерства  культури  Греції, Міністерства  туризму  Греції, Консульства України в Салониках, Центру туризму Греції в Україні та за Медіа підтримки: Медіа холдінг Греції, ТРК «Україна», «1+1», ТРК «Культура»,  Максі ТВ. 

Партнери фестивалю: Національна хореографічна спілка України, Спілка звукорежисерів України.

У Міжнародному фестивалі-конкурсі прийняло участь понад 700 учасників як з України, так і  з Болгарії, Молдови, Білорусії, Греції та інших країн.  

На конкурсі було представлено різні номінації:  вокал; хореографія; інструментальна музика; оригінальний жанр (декламація, циркові та спортивні програми); театри  мод; спорт-шоу; образотворче мистецтво тощо.

У фестивалі приймали участь конкурсанти за різними віковими категоріями: малята –  до 6 років; I вікова категорія – 6-10 років; II вікова категорія – 11-14 років; III  вікова категорія – 15-20 років; IV вікова категорія –  профі від 21 років; Змішана група – Mixed group.

У фестивалі взяли участь студенти педагогічного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди та учні шкіл міста, які стали переможцями.

Серед номінації «Образотворче мистецтво» у I віковій категорії – 6-10 років, 1 місце отримала учениця Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 –  Поліна Бурчик. Керівник: викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г. Сковороди» – Заріна Шокірова;

у II віковій категорії – 11-14 років, 1 місце отримала  учениця Переяслав-Хмельницької гімназії Марія Гайдук. Керівник: старший викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г. Сковороди» – Олена Шпитальова;

у III віковій категорії – 15-20 років, 1 місце отримав студент 1 курсу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г. Сковороди» – Віктор Смірнов. Керівник: старший викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ імені Григорія Сковороди»  Роман Мотузок;

у IV віковій категорії – профі від 21 років, 1 місце отримала студентка 6 курсу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г. Сковороди» – Віталіна Гаврилюк. Керівник: к.п.н., доцент кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького ДПУ імені Григорія Сковороди»  – Тетяна Носаченко.

Виступи всіх колективів та солістів оцінювали професійні фахівці з числа заслужених діячів культури, народних та заслужених артистів, знаних артистів естради, продюсерів країн учасниць фестивалю.

Оцінювання проводилося по 10-бальній шкалі. Рішення журі про розподіл призових місць та Гран-прі підтверджувалися протоколами та кількістю набраних балів кожним конкурсантом.  Журі мало право не присуджувати Гран-прі за відсутністю достатньої кількості балів.

Результати конкурсу було оголошено на заключному Гала-концерті. Нагородження учасників проводилося за номінаціями та віковими категоріями. Присуджувалися дипломи абсолютного переможця – володаря «Гран-прі»; лауреатів І, ІІ, ІІІ ступеню; дипломанта та учасника фестивалю. 

Отже, ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди» став не тільки лауреатом  І ступеня, а й отримав головний грааль – це Гран-прі фестивалю (гранд на знижку у 200 євро на участі у подальших програмах фестивального руху), який виборола студентка педагогічного факультету спеціальності «Образотворче мистецтво» –  Юлія Белашенко під керівництвом Оксани Смірнової – Заслуженого майстра народної творчості України, к.п.н., доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди», директора «Культурно-мистецького центру Артек».

Щиро вітаємо переможців VIII Міжнародний фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Світ у твоїх долонях», котрі змогли гідно представити у творчій номінації Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди та місто.

Оксана Смірнова,

Ольга Науменко

Додати коментар