Відпрацьовані ртутовмісні лампи та батарейки від 26 листопада (в перший та останній понеділок кожного місяця) будуть приймати у пункті прийому вторсировини по вул. Сікорського Михайла, 14

 У місті діють кілька  пунктів прийому скла, макулатури та металу. А от місць здачі небезпечних відходів у Переяславі практично немає. Йдеться про ті ж так звані енергозберігаючі лампочки (у звичайній такій лампочці міститься близько 5 міліграмів парів ртуті(!) та батарейки. 

Проблема полягає в тому, що в смітники потрапляє все більше небезпечних відходів: ртутовмісні лампи, ртутні термометри, батарейки, прострочені ліки та багато інших небезпечних відходів, які мають значний негативний вплив на довкілля. Для збору батарейок в деяких установах і підприємствах вже встановлені бокси, хоча їх ще небагато. І тут виникає питання: куди ці батарейки потім потрапляють, бо повноцінної переробки в Україні немає і зазвичай вони просто складуються в очікуванні появи такої в Україні. Щоб утилізувати ртутовмісну лампу, треба їхати в Київ. Заради однієї лампи ніхто їхати не буде, а везти декілька вже не так безпечно. Тому в кращому випадку вони складуються в квартирах, підсобних приміщеннях, в гіршому – потрапляють на звалище. Такі ж проблеми виникають і з усіма іншими вищеперерахованими відходами.

Тож, із 26 листопада 2018 року (в перший та останній понеділок кожного місяця) у місті Переяславі-Хмельницькому за адресою: вул.  Сікорського Михайла, 14 жителі міста зможуть здати на утилізацію відпрацьовані ртутовмісні лампи та батарейки.

ПУНКТ ПРИЙОМУ ВТОРСИРОВИНИ (вул. Сікорського Михайла, 14)  працює з 9.00-16.00, тел.: 050-907-21-31 і ЗДІЙСНЮЄ ПРИЙОМ: ПЕТ-пляшок, плівки, макулатури, скла, алюмінію, а із 26 ЛИСТОПАДА 2018 РОКУ (в перший та останній понеділок кожного місяця) – РТУТОВМІСНИХ ЛАМП та БАТАРЕЙОК.

Додати коментар