До уваги суб’єктів підприємницької діяльності, що реалізують хліб та хлібобулочні вироби на території міста Переяслава-Хмельницького

У нашій країні хліб здавна вважається символом святості, радості, щастя, здоров’я та багатства. Хліб та хлібобулочні вироби продаються у всіх продовольчих магазинах. Проте, все рідше здійснюється продаж четвертої частини хлібини на вимогу споживача. «Ми на четвертинку не ріжемо. Якщо хочете – беріть половину», – нерідко з таким рівнем «сервісу» можна зіштовхнутися у хлібних відділах багатьох Переяслав-Хмельницьких торгових закладах. Які в такому разі права має споживач?

Відповідно до Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами, затверджених наказом Мінекономіки та з питань євроінтеграції України від 11.07.2003 №185, штучний хліб і хлібобулочні вироби масою 0,5 кг і більше на замовлення споживачів дозволяється розрізати на дві-чотири рівні частини і продавати без зважування. Це стосується хліба і хлібобулочних виробів не в заводській упаковці. Окрім того,  відповідно ст. 21 Закону України «Про захист прав споживачів» в разі відмови продажу четвертої частини хліба порушується право споживача на свободу вибору продукції та свободу волевиявлення споживача та/або висловлене ним волевиявлення.

Тому з метою задоволення потреб споживачів та підвищення якості їхнього обслуговування, виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради звертається до суб’єктів господарювання міста з проханням розглянути можливість реалізації четвертої частини хліба та хлібобулочних виробів в продовольчих магазинах міста Переяслава-Хмельницького.

Додати коментар