Терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

У Головному управлінні ДФС у Київській області нагадують платникам податків, що відповідно до норм п. 266.9 ст.266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  сплачується за місцем розташування об’єкта/об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

При цьому фізичні особи можуть сплачувати податок у сільській та селищній місцевості через каси сільських (селищних) рад або рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про прийняття податків.

Фізичними особами податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У ГУ ДФС у Київській області звертають увагу, що  нормами статті 126 ПКУ передбачено фінансову відповідальність у вигляді штрафів у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання  протягом строків, встановлених Податковим Кодексом у таких розмірах:

– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

– при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар