У неділю, 4 листопада, на “Першому” покажуть ансамбль “Водограй” у програмі “Фольк-music”

Народний аматорський фольклорний ансамбль “Водограй” (м. Переяслав-Хмельницький) здійснив свою давню мрію, побувавши у вересні цього року на зйомках популярної телепередачі “Фольк-music”. Цей виступ покажуть на Першому національному каналі у неділю, 4 листопада, о 15.00. Не пропустіть!

Як проходили зйомки, розповів музичний керівник “Водограю” Володимир Петреченко, 31 рік.

– Насамперед нагадаю, що ансамбль “Водограй” було створено понад 25 років тому при виробничому управлінні комунального господарства. За цей час він взяв участь у стількох музичних конкурсах та фестивалях, що й не злічити. А заявку на участь у “Фольк-music” ми подали зо два роки тому. І лише цього липня знімальна група на чолі з народною артисткою України, незмінною ведучою Оксаною Пекун завітала до нашого міста, щоб зафільмувати нас для створення відео-візитівки. Спершу зйомки проходили в НЦК “Зустріч”, де ми влаштували міні-концерт та провели виставку творчих робіт учасників “Водограю”. Знімали нас і в музеї просто неба. Що з цього вийшло, побачимо цієї неділі на “Першому”, – сказав Володимир Петреченко, який працює музичним керівником “Водограю” із 2006 року.

Оксана Пекун і ансамбль “Водограй”

Родзинкою “Водограю” є художній свист, яким володіє 65-річна Наталія Костюк. Окрім неї, учасницями ансамблю ще є 67-річна Надія Потупа (вона художній керівник), 74-річна Катерина Гульпе, 68-річна Надія Можаровська, 64-річна Галина Заноза, 67-річна Лідія Вірьовка, 71-річна Катерина Радюшкіна, 67-річна Лідія Боліла, 82-річна Ольга Венгрус та 59-річна Надія Мисюра.

– Між іншим, художній свист Наталії Костюк настільки сподобався Оксані Пекун, що вона й сама спробувала насвистати якусь мелодію, проте в неї це не вийшло,  – сказав пан Володимир. – А загалом під час зйомок ми отримали масу позитиву. Дуже сподобалась нам щирістю Оксана Пекун. Бачили б ви, яка вона безпосередня, позитивна та проста за лаштунками. Із нами спілкувалася, мов з рідними їй людьми. На знак нашої дружби ми подарували їй запашний коровай та корзину овочів і фруктів, які привезли із собою.

Аліна Паш і Володимир Петреченко

У студії “Фольк-music” ансамбль “Водограй” виконав жартівливу українську народну пісню “Ой гай, гай, гаю зелененький”. На сучасний мотив, за умовами проекту, її обробила і заспівала молода вокаліста із Закарпаття, учасниця “Х-фактору”-2015 Аліна Паш.

– Сучасне аранжування та виконання пісні “Ой гай, гай” нам дуже сподобалося. Із її виконавицею Аліною Паш ми зустрілися і познайомилися безпосередньо під час зйомок у Києві. Вона зізналася нам, що й надалі буде співати її під час своїх концертів. Гостьовою ж піснею ми вибрали ліричний повільний твір “Друже зелен-луже”. Загалом знімальний процес зайняв близько восьми годин. За цей час ми кілька разів змінювали локації: одна студія, друга, запис на радіо, запис інтерв’ю. Десятки камер, операторів, помічників. Було надзвичайно цікаво потрапити й за лаштунки телебачення, побачити усю цю “кухню” зсередини. Тепер будемо дивитися себе по телевізору, – радо сказав Володимир Петреченко.

Учасники ансамблю “Водограй” висловлюють щиру вдячність усім, хто допоміг у поїздці на програму “Фольк-мusic”. А саме: голові профкому ВУКГ Людмилі Щербак, Олександру Демку, В’ячеславу Саулку, Ірині Марченко, Олександру Петруні, Олександру Хобті, подружжю Нестеруків та Володимиру Ігнатенку.

Олена МАТВІЄНКО (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар