Лісівники навчали школярів заготовляти насіння

Осінь пора врожаю. І саме восени у лісівників розпочинається пора заготівлі насіння різноманітних порід. Лісівники ДП «Переяслав-Хмельницького лісгоспу» поділилися з вихованцями шкільного лісництва місцевої школи №2 премудростями заготівлі насіння  Горіха Чорного. Адже не з кожної насінини може вирости могутнє дерево. Треба не лише докласти зусиль для його  вирощування й догляду, але й ретельно добирати насіння. Заготівля  якісного посівного матеріалу  – запорука здорового насадження в майбутньому. 

Основні сили працівників лісової галузі направлені на збереження та примноження лісових  масивів, створення високопродуктивних і високоякісних лісових насаджень, тому для досягнення цього  є одержання насіння з цінними спадковими властивостями та високою посівною якістю.

Юні лісівники зі своїми старшими колегами, Інженер охорони захисту лісу Лінік Валентин Когстянтинович та Інженер лісових культур Данилюк Людмила Володимирівна, виїхали в ліс, щоб зібрати якісний горіх для посіву в розсаднику. Представники лісгоспу розповіли, яким має бути якісне насіння, як його  перевірити на схожість і визначити, чи не підточив його шкідник.

Учні шкільного лісництва Переясла-Хмельницької ЗОШ №2 допомогли лісівникам заготовити близько 80 кг. Горіха Чорного.

Також школярі побували на розсаднику та в Дендропарку Студениківського лісництва та ознайомилися з особливостями ведення лісового господарства.

За словами керівника  шкільного лісництва Людмили Кондратенко, діти з нетерпінням чекали побачення з лісом і ретельно готувалися.

У дітей  багато вражень. Для них це яскравий досвід і можливість побути дорослими.

Переяславські лісівники вже не перший рік співпрацюють з шкільним лісництвом Переяслав-Хмельницької ЗОШ №2. Постійно проводяться цікаві та пізнавальні заняття про природу рідного краю та історію місцевих лісів.

Інженер лісових культур Данилюк Л.В.

Додати коментар