Відбулася розширена спільна нарада керівників ГУ ДФС у Київській області з органами місцевого самоврядування

Відбулася розширена спільна нарада керівників ГУ ДФС у Київській області з органами місцевого самоврядування

Вчора, 17 жовтня, відбулася розширена спільна нарада керівників ГУ ДФС у Київській області з органами місцевого самоврядування Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Яготинського та Баришевського районів.

Участь у заході взяли голова Бориспільської РДА О. Туренко, голова міста Бориспіль А. Федорчук, заступник начальника О. Шапошникова, в.о. заступника начальника І. Ярошевська, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб А. Топка, а також інші фахівці фіскальної служби регіону.

Ключові питання – це заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості, а також мобілізацію надходжень до місцевих бюджетів, у тому числі за рахунок погашення податкового боргу та боргу зі сплати єдиного соціального внеску. Крім цього, під час наради обговорювалися питання своєчасної сплати майнових податків, зокрема на нерухоме майно та землю. Окрему увагу було приділено змінам в організаційній структурі ГУ ДФС у Київській області, а також основним завданням та функціям. 

У ході заходу в.о. заступника начальника Ірина Ярошевська підкреслила, що фіскальна служба області відкрита до співпраці з органами місцевого самоврядування, працюючи спільно на засадах відкритості та прозорості, адже це є запорукою співпраці у напрямі наповнення місцевих бюджетів.  Окремо вона розповіла про зміни в організаційній структурі ГУ ДФС області, що відбувається в рамках децентралізації влади та реформування органів ДФС.

«Наразі ГУ ДФС у Київській області забезпечує реалізацію повноважень ДФС на території регіону. Триває процес  реформування, у ході якого на території області вже створено 8 управлінь ГУ ДФС у Київській області, до складу яких входить 26 ДПІ. Сама реорганізація не завдасть жодних незручностей мешканцям області. Навпаки – максимальне спрощення системи фіскальної служби позитивно впливає на рівень отримання послуг, що знаходяться у компетенції податкових органів», – зазначила Ірина Ярошевська.

У свою чергу голови селищних рад надали пропозицій щодо стягнення податкового боргу зі сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар