30 вересня – День усиновлення в Україні!

       Батьківство – це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. У день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі – мама, тато…

         Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають у польоті просторами світу, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка, але мамою і татом можна стати для дитини, усиновивши її.  Відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року «Про день усиновлення» в день великого православного свята Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення – свято добра та дитячої надії.

          Ми вітаємо  усиновлювачів та їх сім’ї, ми вітаємо  донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні. І немає різниці скільки їм зараз років: півроку, два,  п’ятнадцять,  двадцять п’ять чи тридцять, адже  це завжди буде їхнє свято.

            У цей  день ми не повинні забувати і про тих хлопчиків і дівчаток, які ще чекають такої бажаної для них родини. На жаль, у дітей старшого віку менше шансів знайти сім’ю, ніж малюкам. Це також стосується і дітей, які мають певні проблеми зі здоров’ям; родинних груп дітей, для яких влаштування до нової сім’ї не повинне затьмаритися болем розлучення з братами і сестрами й утратою родинних зв’язків. 

          Усиновлення як форма влаштування дітей-сиріт та
 дітей, позбавлених батьківського піклування, на сьогоднішній день є
 пріоритетною формою виховання таких дітей. Адже, сімейне середовище – це саме те місце, яке найкраще сприяє формуванню повноцінної особистості та створює у дитини відчуття безпеки, довіри та любові. 
 Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні –
 усиновлять, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть
 фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже
 усиновив.  

           На сьогодні в місті Переяславі-Хмельницькому проживає  16 сімей, які усиновили та виховують 20 дітей.

         Щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної справи, хто зігрів маленькі серця теплом та ніжністю люблячої родини. 
 Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину, відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.
 Хай повняться дитячим щасливим сміхом Ваші домівки, ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради дітей примножуються з кожним днем. 

         З питань усиновлення звертатися  в службу у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради: м. Переяслав-Хмельницький  вул .Б. Хмельницького, 29/36

тел.:(04567) 5-86-23   

Додати коментар