Семінар для представників міст-партнерів Проекту “Енергоефективність у громадах ІІ”

На початку листопада 2017 року в Україні стартував проект “Енергоефективність у громадах-II”. Його впроваджуватимуть компанія GIZ за дорученням Федерального  міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Асоціація малих міст України. Переяслав-Хмельницький став партнером проекту.

У рамках реалізації Проекту, з метою надання містам-партнерам Проекту необхідної інформації для подальшого навчання енергетичному менеджменту в муніципалітетах, 24 – 25 вересня 2018 року в ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Григорія Сковороди в залі ім. Василя Сухомлинського проведено черговий семінар для представників міст-партнерів Проекту. Із вітальним словом до гостей нашого міста звернувся секретар міської ради Петро Бочарін.

Серед учасників семінару були представники міст: Славутич, Васильків, Обухів, Українка і звісно наше місто – ментор Житомир. Розпочав семінар Олександр Шумельда – консультант проекту, який розповідав про інвентаризацію будівель, нарощування потенціалу завгоспів, кліматичне коригування та інші важливі теми для забезпечення розвитку муніципального енергоменеджменту. Дмитро Сакалюк провів експрес-енергоаудит однієї муніципальної будівлі та розповів про оптимізацію, заходи та оцінку витрат. Учасники презентували свої домашні завдання, обмінювались досвідом. Представники від міста Житомир поділилися своїм досвідом щодо системи мотивації. Особлива увага приділялася питанню нарощування потенціалу енергоменеджерів. Володимир Перегудов, консультант проекту “Енергоефективність у громадах ІІ” розповів про механізми підтримки для учасників Проекту.  

Семінар був дуже насиченим та результативним. Муніципальний енергетичний менеджмент нарощує свій потенціал. Проект “Енергоефективність у громадах ІІ” надає можливість покращити передумови для подальшого поширення енергетичного менеджменту в місті.

 

Додати коментар