У Переяславі відбулась виїзна презентація можливостей для самореалізації молоді

21 вересня в сесійній залі Переяслав-Хмельницької міської ради  відбулась виїзна презентація можливостей для самореалізації молоді, навчальних програм, розробки та проведення соціального картування.

Дану презентацію провела начальник управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації Марина Миколаївна Попатенко.

Метою даної зустрічі було  ознайомлення молоді Київщини з можливостями самореалізації, розвитку, реалізації власних ініціатив, а також можливостей партнерства з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр».

Під час заходу до присутніх звернулася заступник міського голови Валентина Валеріївна Губенко,  яка побажала всім учасникам заходу плідної роботи, корисного обміну ідеями та планами, цікавого і змістовного спілкування.

На заході були присутні представники відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради; представники молодіжних громадських організацій; представники закладів культури; представники закладів шкільної освіти; представники центру творчості дітей та юнацтва,  представники молодіжних волонтерських організацій; активна молодь; приватні підприємці.

Під час  зустрічі представників молодого покоління ознайомили із конкурсами, поектами, які реалізуються на Київщині та по всій Україні і можливостями я участі в них.

Зокрема, конкурс проектів у сфері національно-патріотичного виховання, конкурс проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких у 2019 році надається підтримка за рахунок бюджетних коштів. Проект «Відповідальна молодь Київщини. Тут і зараз»,  що передбачає безкоштовне 4-денне тренінгове навчання  з провідними тренерами. Програмою заходу передбачено навчальний курс, орієнтований на створення освітньо-комунікаційної платформи для лідерів та активістів Київщини, отримання додаткових компетенцій та знань щодо розвитку громади та посилення її потенціалу.  В рамках заходу учасники відвідають наступні модулі: «Громадянська освіта», «Проектний менеджмент», «Лідерство та комунікація» та «Розвиток громад».

Програма «Молодіжний працівник»,  яка спрямована на формування бази даних фахівців молодіжної сфери та кращих практик реалізації молодіжної політики на локальному і регіональному рівнях. Програма Британської ради «Активні громадяни» та соціальне картування міста, як спосіб залучення молоді до активної участі в житті свого міста та громади. 

Під час зустрічі присутніх ознайомили з можливостями для молоді у співпраці з Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр» , а також можливостями партнерства з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Додати коментар