Олімпійський урок – зразок сили, краси та здоров’я

«Унікальна сила олімпійського руху полягає у його здатності вселяти мрію у молоде покоління. Приклади чемпіонів спонукають молодих людей, а мрія взяти участь в Іграх веде молодь до спорту. Спорт допоможе їхньому тілу і розуму. Спорт навчить їх поважати правила і своїх суперників. Спорт допоможе інтегруватися у суспільство. Спорт принесе їм радість і визнання. Спорт зміцнить їхнє здоров’я. Обов’язок Міжнародного олімпійського комітету – зберегти цю мрію назавжди».

Жак Рогге

З метою пропагування здорового способу життя, поширення ідей олімпізму та розвитку олімпійського руху в Україні, шляхом залучення якомога більшої кількості дітей, юнацтва та молоді до занять спортом, а також з нагоди Дня фізичної культури і спорту, 7 вересня, для студентів факультету фізичного виховання Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди було проведено чудовий захід – «Олімпійський урок». Ініціатором і засновником «Олімпійського уроку» є Національний олімпійський комітет України.

«Олімпійський урок» проводила доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання та спорту Наталія Пангелова. Вона повідала студентам про зародження стародавніх Олімпійських ігор, сходинки історичного розвитку олімпійського руху, діяльність француза барона П’єра де Кубертена — засновника сучасних Олімпійських ігор, а також про розквіт олімпійського руху незалежної України. Розповіла про видатних істинних ентузіастів олімпійського спорту, цінителів його історії, які своєю працею збагачували Олімпійські ігри, перетворивши їх зі спортивної події в яскраве і багатогранне явище загальнокультурного характеру світового масштабу. Вся лекція супроводжувалася мультимедійним слайд-шоу, що робило її ще цікавішим.

Відкритий «Олімпійський урок» пройшов у дружній  атмосфері. Всі бажаючі могли поставити Наталії Євгенівні запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Олімпійський рух – це краса і велич, боротьба і сила духу, вир почуттів, а також дивовижна історія, сповнена найрізноманітнішими феноменальними фактами та рекордами, звершеннями та ідеями. Будьмо прихильниками рухливого способу життя, що є головною запорукою здоров’я і довголіття.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу університету

Додати коментар