Електронне пенсійне посвідчення та його переваги

Відтепер усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати  через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення.

Електронне  пенсійне посвідчення – це сучасний технологічний документ, який дозволяє не тільки отримати пенсію, здійснити оплату комунальних, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших он – лайн послуг, а ще й повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватись всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові.

Електронне пенсійне посвідчення містить в собі електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично підтверджує свою особу і може подавати заяви до органів Пенсійного фонду, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу Інтернет. Також людина може отримати доступ до пенсійної справи, до даних про стаж та заробітну плату, користуватися іншими сервісами державних органів.

Щоб отримати модернізований пенсійний документ, зверніться до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подайте заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30 х 25 мм. 

Електронне пенсійне посвідчення буде виготовлено безкоштовно протягом 30 робочих днів.

Додати коментар