Майже 174 млн. грн. податку на прибуток спрямовано до бюджету платниками Київщини

За перше півріччя поточного року платниками податку на прибуток подано 1547 податкових декларацій з податку на прибуток підприємств. Наразі до держбюджету вже надійшло 173,6 млн. грн. 

У Головному управлінні ДФС у Київській області звертають увагу, що податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком – п.137.4 ст.137 ПКУ.

Нормами п.137.5 ст.137 ПКУ встановлено річний податковий (звітний) період з податку на прибуток для таких  платників:

а) новостворені платники податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року, щo сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році;

б) виробники сільськогосподарської продукції;

в) платники податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20,0 млн. грн. При цьому до річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включається дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інші операційні доходи, фінансові доходи та інші доходи.

Додати коментар