Робоча група обстежила заклади ресторанного господарства

У зв’язку із загостренням ситуації щодо масової захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення країни, за дорученням Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з метою упередження таких випадків у місті 21.08.2018 робоча група у складі представників виконкому міської ради, районного управління Держпродспоживслужби, районного сектору ДСНС та відділу поліції обстежила 11 закладів ресторанного господарства, де здійснюється виготовлення й реалізація страв швидкого приготування – шаурми, піт, хот-догів, біляшів, пиріжків тощо.

У жодному закладі не дотримуються санітарних правил і норм, правил пожежної безпеки, законодавства про захист прав споживачів. Зокрема, порушення стосувалися: відсутності маркування на сировині, відсутності або непред’явлення медичних книжок працівниками, недотримання санітарних та гігієнічних норм, відсутності сертифікатів відповідності на продовольчі товари, облаштування саморобної електромережі, захаращення виходу товаром і обладнанням, що може унеможливити евакуацію в разі виникнення пожежі тощо.

За результатом проведеної роботи суб’єктам господарювання будуть надані рекомендації та строк для усунення недоліків і приведення своїх закладів у відповідність до вимог законодавства. В іншому випадку виконавчий комітет міської ради буде звертатися до центральних органів виконавчої влади, уповноважених здійснювати державний контроль та нагляд у сфері безпечності та якості харчових продуктів, для вжиття відповідних заходів.

 

Додати коментар