Дев’ять переяславців взяли участь у київському півмарафоні

9 квітня в столиці відбувся сьомий київський півмарафон (21,095 кілометра). Традиційно його маршрут пролягав по колу вздовж Дніпра, старт і фініш спортсменів відбувався на Контрактовій площі.

На дистанцію 21 кілометр вийшла рекордна кількість учасників – 2 800. Серед них було дев’ять жителів Переяслава-Хмельницького. Юрій Глоба, Юрій Герасименко та Борис Аврамич вдруге брали участь у забігу, а Антон Мамітько, Микола Богатир, Василь Товкайло, Руслан Саулко, Віталій Дейнеко та Віктор Невірко – вперше.

Бігуни долали дистанцію в музичному супроводі. Уздовж усього маршруту, через кожні 500 метрів, починаючи від Подолу, різні українські колективи грали національну музику країн, які будуть представлені на цьогорічному пісенному конкурсі “Євробачення”, який у травні відбудеться в Києві.

Цього року до участі в забігу були запрошені елітні спортсмени з Ефіопії і Кенії. Це одна з головних вимог для того, щоб змагання отримало “бронзовий лейбл” – знак престижу від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Саме ефіопські атлети стали абсолютними переможцями серед чоловіків і жінок й отримали по 25 тисяч гривень призових. Між іншим, реєстрація учасників коштувала 500 гривень.

Переяславські бігуни виступили дуже вдало. Найкращий результат показав Антон Мамітько – 1:18:07 (у переможця Анбеса Ленчо – 1:03.56) і виборов 32 місце в загальному заліку. Другий результат у Миколи Богатиря – 1:31:13, який замкнув перші дві сотні учасників і покращив особистий рекорд на 7 хвилин. До речі, Микола на 18-му кілометрі забігу обійшов переяславців Василя Товкайла і Юрія Глобу, які відповідно фінішували з результатами 1:31:19 та 1:31:38.

– Погода для бігу була хорошою, але трохи заважав зустрічний вітер, – розповідає про забіг Юрій Герасименко, 33 роки. – Мій результат – 1 година і 34 хвилини, я покращив минулорічний на 11 хвилин. Враження від участі – найкращі. Музичний супровід і активна підтримка глядачів додавали настрою і надихали. Дорогою спортсмени, які бігли задля власного задоволення, дякували й аплодували музичним колективам.

За участь у півмарафоні всі бігуни отримали пам’ятні медалі.

Юлія Строчинська (Міськрайонна газета «Вісник Переяславщини»)

Додати коментар