Робоча група перевірила місця стихійної торгівлі

6 серпня 2018 року о 6.00 годині робочою групою з питань ліквідації торгівлі у невстановлених місцях на території міста Переяслава-Хмельницького, затвердженою рішенням виконавчого комітету міської ради від 31.07.2018 № 252-14, був здійснений виїзд до місця здійснення стихійної торгівлі на розі вулиць Богдана Хмельницького та  Шкільної в районі супермаркета «АТБ» та встановлено, що поруч магазину «Віраж» переважно із землі здійснюється реалізація домашнього молока, сиру, яєць, овочів, фруктів та інших продовольчих товарів. На прохання робочої групи пред’явити документацію, яка б підтвердила якість та безпечність продукції, учасники стихійної торгівлі цього зробити не змогли.

Під час перевірки членами робочої групи: 

  • проведено роз’яснювальну роботу з учасниками стихійної торгівлі щодо заборони здійснення торговельної діяльності у невстановлених місцях;
  • доведено до учасників стихійної торгівлі інформацію про місця, де здійснювати торгівлю дозволено, зокрема запропоновано перейти торгувати на територію ринку «Даринок» по вул. Шкільній, 44;
  • доведено до покупців інформацію про наявний факт продажу молока від корови, хворої на лейкоз, та можливу небезпеку в разі придбання продукції неперевіреної якості, із землі поруч проїжджої частини та без наявних документів. При цьому їх не зупинили подібні аргументи.

У свою чергу, продавці стихійного ринку висловили своє обурення та невдоволення станом доріг і тротуарів у місті, мізерними зарплатами й пенсіями, високими цінами на продукти харчування та завищеними тарифами за комунальні послуги і взагалі політичною ситуацією у місті та країні.

Додати коментар