З початку року Київською митницею ДФС складено 113 протоколів про порушення митних правил, де значилася валюта, загалом в перерахунку на суму 21,1 млн. грн.

З початку року Київською митницею ДФС складено 113 протоколів про порушення митних правил, де значилася валюта, загалом в перерахунку на  суму 21,1 млн.грн.

Працівники митного поста «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці ДФС засвідчують, що валюта залишається найпоширенішим предметом порушення митних правил.

В двох останніх випадках валюти в перерахунку загалом на суму майже 700 тисяч гривень намагалися ввезти з порушенням митних правил на територію України громадянка США, яка прилетіла з Нідерландів, та наш співвітчизник, який прилетів зі США. Обоє цих громадян для проходження митного контролю скористалися спрощеною системою – «зелений коридор». де, зокрема, передбачено наявність у кожного з громадян готівки у сумі, що не перевищує 10 000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації  пасажири  не надали, до моменту перетину ними  «білої лінії» до інспекторів митниці не зверталися.

В обох випадках валюту, яка переміщувалася без ознак приховування, було виявлено після перетину пасажирами «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор».

У жінки знаходилося при собі 25000  доларів США. З виявленої суми пасажирці було пропущено 11 700 доларів США. За протоколом за ст. 471 Митного кодексу України про порушення митних правил вилучено до винесення судом рішення у справі 13 300 доларів США.

У чоловіка знаходилося 24 664 доларів США. З виявленої суми громадянину було пропущена готівка у сумі 11 714 доларів США (еквівалент 9998 євро). За протоколом за ст. 471 Митного кодексу України про порушення митних правил вилучено до винесення судом рішення у справі 12 950 доларів США.

 

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар