Коли стихійна торгівля продуктами харчування стає загрозою епідемічного добробуту населення

Часто громадяни надають перевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюючись про їх якість, про хвороби тварин, від яких ця продукція, в яких умовах виготовлені, де зберігались і в яких “клунках” вони транспортувались. А якщо людина отруїться такими продуктами харчування, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

30 липня 2018 року відбулася робоча зустріч за участю працівників управління економіки виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради, представників Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, Переяслав-Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та КП «Переяслав-Хмельницький міський ринок», де обговорювалося питання здійснення торгівлі у невстановлених місцях, а саме: з тротуару на розі вулиць Шкільної та Богдана Хмельницького й біля хлібного кіоску по вул. Богдана Хмельницького в районі «Критого ринку».

Мета зустрічі – відпрацювання стратегії та вжиття заходів для ліквідації існуючих і недопущення організації нових стихійних ринків.

В результаті зустрічі вирішили створити постійно діючу робочу групу та перевести всіх учасників торгівлі на ринок «Даринок», де є спеціально облаштовані місцях для торгівлі та лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи.

У зв’язку з цим, звертаємося до всіх мешканців Переяслава-Хмельницького із закликом не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах. Бережіть своє здоров’я!

Додати коментар