У хресній ході “Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву” взяли участь і переяславці (Фоторепортаж)

28 липня, на честь святкування 1030-ї річниці Хрещення України-Руси Українська Православна церква Київського патріархату влаштувала хресну ходу «Молитва за Україну і за єдину Помісну* Українську Православну Церкву». У ході взяли участь і Петро Порошенко з дружиною Мариною та глави церков. На заході були присутні також і політики.

Переяслав-Хмельницький представляла делегація із близько трьохсот п’ятидесяти жителів міста та району.  До ходи долучилися міський голова Тарас Костін та керуюча справами виконкому Валентина Гринець, а також керівництво району. Колону Київської області очолював голова КОДА Олександр Горган. Колону ж священиків очолювали військові капелани.

Хода рухалася бульваром Тараса Шевченка, вулицею Володимирською та Володимирським проїздом. Цими вулицями сьогодні рух транспорту було обмежено. 

Учасники ходи, одягнені переважно у вишиванки, несли ікони та українські прапори, співали українських пісень.

Усього у заході «Молитва за Україну та Українську помісну православну церкву», за повідомленнями поліції, взяли участь близько 65 тисяч вірян.

Завершилася хода біля Володимирської гірки, де і відбувся урочистий молобень за Україну та за єдину Помісну українську православну церкву.

*Помісна церква — це об’єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави і зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.

 

Додати коментар