«Переяславщина» здобула перше очко у вищій лізі чемпіонату Київщини

«Кристал» виграв другу зустріч поспіль — і знову вдома. Спочатку Кульгук увінчав голом контратаку, започатковану Панічевим, а потім Важкий фірмовим ударом здалеку поставив жирну крапку в поєдинку. Перевага господарів поля була і справді беззаперечною, але яким «Кристал» постане в гостях — сказати важко.

Виграв і фаворит із Бзова. Кондратюк до перерви перевірив на міцність поперечку, а вже на початку другого тайму, скориставшись зручною передачею Сироти, забив переможний м’яч, обвівши й воротаря гостей. Зате Зелді змарнував два виходи сам на сам, та й Сирота з Поспєловим свої нагоди не використали. В іншому разі результат зустрічі міг стати й розгромним.

Єдиний гол вирішив долю матчу і в Лютежі, де чемпіон Києва взяв гору над бронзовим призером обласного чемпіонату. Гра назагал виявилася рівною, а невідпорного пострілу завдав Постоловський, якому вишукано асистував Білошицький. Номінальні господарі з «Межигір’я» змарнували ще три слушні нагоди: Возний, Труський та Шешеня. Однак і гості мають цілковите право нарікати на відсутність талану, бо Купрій поцілив м’ячем у каркас воріт, а Діланян ударом головою зблизька, навпаки, спрямував шкіряного повз ціль. «Патріоту», втім, не поталанило ще до стартового свистка: Кемфор і Кукса травмувалися на розминці, тож їх довелося замінити запасними гравцями.

Окрасою туру став його центральний поєдинок, що відбувся в Ірпені. Броварські муніципали чудово розіграли дебют, правда, забили тільки один м’яч. Це Чорний в один дотик переадресував у сітку шкіряного, переданого йому Дацюком. А ближче до перерви вже «Сокіл» перехопив ініціативу і майже не випускав її з-під контролю до фінального свистка. Окодува зрівняв рахунок, завершивши насправді чудову комбінацію партнерів. Шорников ударом п’ятою вивів у прорив Богачова, а той покотив м’яча вздовж порожніх воріт на Окодуву. Найцікавішими виявилися моменти за участю Кушки: спочатку шлях м’ячеві перетнув голкіпер, а потім — стійка, та ті, в епіцентрі котрих опинялися Окодува (поцілив у хрестовину) та Сапоненко (струсонув потужним ударом поперечину). Другий тайм минув за переваги «Сокола», бо суперник аж надто підсів фізично, і броварські футболісти мають дякувати за здобутий турнірний пункт голкіперові Іщенку. Склади команд у центральному поєдинку туру були такими: Сабатюк, Федоренко, Оленковський, Сачок, Климанов, Сапоненко, Шорников, Богачов, Бондаренко, Слободян, Окодува (Горнакашвілі, Атаманенко та Ємельянов вийли на заміну) — у «Сокола», Б.Іщенко, Гаркуша, Салівон, Ворона, Степаненко, Безпалий, Громей, Войтович, Чорний, Дацюк, Кушка (Герасименко, Гуніков, Пономаренко та Т.Іщенко вийшли на заміну) — у ФК «Бровари».

У Щасливому також було два нерівнозначні тайми. Перший залишився за бориспільцями. Андрощук забив швидкий м’яч, а в ролі асистента виступив Курилко. Невдовзі вже сам граючий тренер обернув на гол одинадцятиметровий, що його заробив Килипенко. Зате потім ігрове соло вели виключно ставищенці. Вони могли забивати з десяток м’ячів, але в підсумку задовольнилися лише двома. А в Обухові повторився минулорічний результат у зустрічі місцевої та погребищенської команд. Снайперським дуплетом вистрілив Андрій Воробей.

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ДРУГИЙ ТУР. 8 квітня, субота

МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — ПАТРІОТ (Баришівський район) — 1:0 (Постоловський, 17).

ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) – ЗОРЯ (Владиславка) — 0:0.

АВАНГАРД (Бзів) – ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) — 1:0 (Кондратюк, 48).

КРИСТАЛ (Козин) – МОНОЛІТ (Київ) — 2:0 (Кульгук, 25, Важкий, 69).

ЛЮБОМИР (Ставище) – БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) — 2:2 (Живий, 27, пн, Воротинцев, 52 — Андрощук, 3, О.Курилко, 18, пн). Вилучення: Романюк (Бориспіль-Фаворит, 79).

СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) – ФК БРОВАРИ — 1:1 (Окодува, 45 — Чорний, 16).

ФК ОБУХІВ – ДЕСНА (Погреби) — 0:3 (А.Воробей, 22, пн, 88, Копач, 63).

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ І В Н П М О
1. КРИСТАЛ (Козин) 2 2 0 0 7-0 6
2. ДЕСНА (Погреби) 2 2 0 0 5-0 6
3. АВАНГАРД (Бзів) 2 2 0 0 2-0 6
4. МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) 2 2 0 0 2-0 6
5. СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) 2 1 1 0 6-3 4
6. ФК БРОВАРИ 2 1 1 0 4-1 4
7. ЛЮБОМИР (Ставище) 2 0 2 0 3-3 2
8. ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) 2 0 1 1 1-2 1
9. ЗОРЯ (Владиславка) 2 0 1 1 0-1 1
10. БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) 2 0 1 1 2-4 1
11. ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) 2 0 1 1 0-5 1
12. ДЖУНІОРС (Шпитьки) 1 0 0 1 0-1 0
13. ПАТРІОТ (Баришівський район) 1 0 0 1 0-1 0
14. МОНОЛІТ (Київ) 2 0 0 2 0-5 0
15. ФК ОБУХІВ 2 0 0 2 2-8 0

Снайпери: Андрій Воробей (Десна) — 4 голи, Сергій Живий (Любомир), Емануель Окодува (Сокіл), Олександр Панічев (Кристал), Олексій Чорний (ФК Бровари) — по 2.

Штрафники: Сергій Романюк (Бориспіль-Фаворит) — 15 квітня.

Наступні матчі. 15 квітня, субота: Патріот — Джуніорс, Переяславщина — Межигір’я, Моноліт — Зоря, Бориспіль-Фаворит — Авангард, Сокіл — Кристал, Любомир — ФК Обухів, Десна — ФК Бровари.

Сайт “Київщина футбольна”

Додати коментар