97 блоків тютюнововмісних виробів для вейпів вилучено працівниками Київської митниці ДФС

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу незаконного ввезення на територію України партії тютюнововмісніих виробів  «HEETS AMBER LABEL» TM “Parliament” для електричного нагрівання, призначений для використання виключно з IQOS.

97 блоків тютюнововмісніих виробів  знаходилися у громадянина Китаю, який прилетів в аеропорт «Бориспіль» і прямував трансфером до м. Дніпра.

Для проходження митного контролю громадянин самостійно обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари (предмети) не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин не оформлював та не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним товарів до інспекторів митниці не звертався.

Однак, під час проведення митного огляду багажу – двох валіз, які належали громадянину, було виявлено 101 блок тютюновмісних виробів.

Як відомо, згідно з ч.2 ст. 376 Митного кодексу України громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України без сплати митних платежів та без письмового декларування у кількості із розрахунку на одну особу – 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів

Таким чином, відповідно до вітчизняного законодавства, з загальної кількості тютюнових виробів пасажиру було пропущено 4 блоки тютюновмісних  виробів марки «HEETS AMBER LABEL» TM “Parliament”, що містять 244 г тютюну.

Вилучено до винесення судом рішення у справі за протоколом про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України 97 блоків тютюнововмісних виробів.

Довідково: всього з початку року Київською митницею ДФС складено 9 протоколів про порушення митних правил, де фігурували тютюновмісні вироби для вейпів.

Додати коментар