Переяславці відсвяткували Івана Купала (Фоторепортаж)

6 липня на березі Трубежа відбулося традиційне фольклорно-етнографічне свято «В ясну ніч на Івана Купала». Святкувати зібралося чимало переяславців та гостей міста.

 Купальське дійство було насичене обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами, а театралізовані конкурси, забавки та розіграші не залишили нікого байдужим.
Святковий настрій присутнім дарували аматорські ансамблі міста: “Вербиченька”, “Весняний подих”, “Берегиня” та “Чебреці”, артисти НЦК «Зустріч» і юні зірочки Зразкового аматорського хореографічного колективу «Вольтаж».

На території, де відбувалося святкування, майстри рукоділля презентували свої рукотворні вироби. Працювала також зона дитячого відпочинку із різноманітними розвагами. Традиційно діток на бричці катав коник.

«Запалили» танцмайданчик запрошені із Черкас та Києва гурти «Ефект метелика» і «MniShek».

Захід організував та провів відділ культури і туризму міської ради спільно з творчим колективом Народного центру культури «Зустріч». Режисером свята була головний режисер НЦК “Зустріч” Оксана Чирка. Вона ж виступила і в ролі ведучої фолькблоку, ведучим конкурсів і свята з театралізацією був Едуард Нікітін.

За допомогу в організації і проведенні свята міський відділ культури і туризму висловлює подяку: Цеху благоустрою (керівник – Віктор Коркач), НІЕЗ “Переяслав” (директор – Олексій Лукашевич), мережі автозаправок “КЛО” (адміністрація ТОВ “Конверс Лінкс”), місцевому педагогічному університету ім Г. Сковороди (ректор – Віктор Коцур), депутату міської ради, приватному підприємцю Миколі Гурі, державному лісогосподарському підприємству (директор – Валентин Рудницький), Центру зв’язку та управління ДСНС України (керівник – Михайло Римар) та приватному підприємцю Валерій Чичикалу.

Ще одна локація святкування в місті розміщалася неподалік «Старої Греблі». Її ініціатори – активісти молодіжної спільноти «Джем Толока».

Додати коментар