Оголошення про наміри підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків.

Згідно з п. 7 «Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869, у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, з причин, які не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, може проводитися перерахування тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.
Протягом 2016 року відбулося стрімке зростання тарифу на електроенергію – одного із основних складових тарифу, що стало підставою коригування тарифів на послуги із централізованого водопостачання, водовідведення та очищення стоків.

    Електроенергія Тариф на електроенергію включений до діючого тарифу ( з ПДВ) грн. Тариф на електроенергію станом на 01.12.2016        ( з ПДВ) грн. % збільшення
1,906 2,364 24,0

Крім того, Законом України «Про Державний бюджет на 2017 рік» встановлено, що з 01 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3200,00 грн.

Мінімальна заробітна плата Розмір мінімальної заробітної плати включений до діючого тарифу  (грн.) Розмір мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2017  ( грн.) % збільшення
1550,00 3200,00 206,5

Значною мірою на зміну тарифів впливає  зростання розміру податків.

Враховуючи вплив кожного елемента витрат КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ здійснило коригування окремих складових діючого тарифу.

Було здійснено коригування таких основних статей витрат на надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та очищення стоків:

  • прямі матеріальні витрати – витрати пов’язані з використанням електроенергії;
  • прямі витрати на оплату праці – основна, додаткова заробітна плата, індексація заробітної плати;
  • інші прямі витрати – внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податки;
  • загальновиробничі витрати – витрати пов’язані з управлінням виробництва;
  • адміністративні витрати – витрати пов’язані з управлінням підприємства.

Коригування витрат здійснювалося з урахуванням збільшеного планового обсягу реалізації м3 по водопостачанню та водовідведенню (введення в експлуатацію протягом 2017 року двох нових артезіанських свердловин).
До попередньо діючого розрахунку тарифу на централізоване водопостачання для населення були включені витрати по періодичній повірці засобів обліку води.
На підставі вищевказаного КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ здійснило коригування тарифів за відповідними статтями витрат та  підготувало  розрахунки коригування діючих тарифів на централізоване водопостачанню, водовідведення для населення,  організацій та очистку стоків.
коригування_вода_населення_без_повiрки
коригування_вода_населення_з_повiркою
коригування_вода_органiзацii
коригування_водовiдведення
коригування_очистка_стокiв

Додати коментар