Доходи місцевих бюджетів Київщини зросли на чверть

«З початку 2018 року до місцевих бюджетів від платників податків Київської області надійшло 4,5 мільярда гривень. Зважаючи на цей показник, доходи місцевих бюджетів зросли на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У гривневому еквіваленті це майже на 904 мільйони більше за суму, перераховану на потреби територіальних громад торік», – повідомив очільник податкової служби регіону Олексій Кавилін.

Зокрема, він підкреслив, що більшу частку у надходженнях до місцевих скарбниць складає податок на доходи фізичних осіб із сумою у 2,8 млрд. грн. із темпом росту до відповідного періоду 2017 року у 130% та додатковою сумою  у 658 мільйонів гривень.

Від плати за землю перераховано  476  млн. грн., що на 11,2 мільйони більше за надходження того самого періоду минулого року.  На 32% або 178 мільйонів гривень збільшилася сума сплаченого єдиного податку і загалом складає 730,3 млн. грн. 

Окремо Олексій Кавилін підкреслив значне зростання у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За наданою ним інформацією, сплата цього виду податку зросла на 69% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року і складає 116 мільйонів гривень із додатковою сумою надходжень у 47,3 млн. грн. Значимо збільшилася сума сплати транспортного податку – майже 8 мільйонів гривень із темпом росту до 2017 року у 71% та сумою додаткових надходжень  у 3,3 млн. грн.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар