Гранти для малого та середнього бізнесу

При згадці про грант у більшості виникає асоціація з фінансуванням наукового проекту або громадських організацій, але не менш активно у світі гранти виділяються малому та середньому підприємництву, які використовують їх як в якості стартового капіталу, так і для розширення вже існуючого бізнесу. Традиційними джерелами фінансування господарської діяльності є: власні гроші, гроші, які залучаються від партнерів по бізнесу, прибуток після сплати податків, банківські кредити, торговельні кредити, державне бюджетне фінансування, державне замовлення і ще низка можливих джерел. Сектор малих і середніх підприємств є невід’ємним елементом будь-якої господарської системи, без якого економіка і суспільство в цілому не можуть нормально існувати і розвиватися. Хоча рівень науково-технічного і виробничого потенціалу будь-якої розвиненої держави визначають великі підприємства, однак основою життя багатьох країн є малий і середній бізнес як найбільш масова, динамічна та гнучка форма ділового життя. Малий і середній бізнес надають економіці гнучкість, мобільність, здатність до швидких структурних та технічних зрушень. Саме через цю особливість в усьому світі приватні та інституційні інвестори приділяють увагу питанню розвитку та підтримки малого і середнього бізнесу.

На сьогоднішній день є актуальним участь суб’єктів господарювання в різних програмах з отриманням грантів як вітчизняного так, і іноземного рівнів.

На офіційному сайті Молоді лідери України висвітленні такі програми, як: гранти для малого та середнього бізнесу; грант на консультаційні послуги для малого бізнесу; соціальне підприємництво; відшкодування відсоткової ставки кредиту для певних галузей за рахунок сприяння ОДА та інші. Детальна інформація щодо запропонованих грантів та можливої участі розміщена за посиланням https://bc-club.org.ua/grants-tenders/.

Додати коментар