В Переяславі відбулися молебні за жертвами політичних репресій, неньку-Україну і традиційні цінності сім’ї (Фоторепортаж)

20 травня в Переяслав-Хмельницькому, як і по всій Україні, проходили заходи у зв’язку з річницею початку масових політичних репресій 1937 року в СРСР. Під час відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій була проведена панахида за участі священників Української Православної церкви Київського патріархату та молебень у всіх православних храмах міста.

Цього дня протестантські церкви і релігійні організації в місті Переяслав-Хмельницькому, за ініціативи Ради церков Переяславщини, на центральній площі міста, зібралися щоб взяти участь в акції “За традиційні цінності сім’ї”. Але перед тим, як розпочати проголошувати ці цінності, згадали дуже серйозні трагічні події, які відбулися не так давно, і які українці ніколи не повинні забувати.

У день скорботи присутні на майдані схилили голови, під час хвилини мовчання, яку оголосив після короткої промови міський голова Переяслав-Хмельницького Тарас Костін, на знак пам’яті про всіх тих, хто загинув, або постраждав в Україні внаслідок політичних репресій комуністичного режиму.

З молитвою за неньку-Україну та за традиційну українську сім’ю, присвячений Дню сім’ї, звернулися пастори церков.

Під час заходу на головній сцені Переяслава виступили із концертом жителі міста.

Активну участь в організації заходу взяли участь спеціалісти міського відділу культури та туризму, Народного центру культури “Зустріч”.

Додати коментар