В музеї Козацької слави відкрилась виставка «І лине скірь пташиний грай…»

Вітання з відкриттям виставки

11 травня в музеї Козацької слави, що розташований за адресою вулиця Шевченка 10 відкрилась виставка «І лине скірь пташиний грай…» На виставці експонуються 11 робіт Ірини Кузьмицької присвячені темі «Птахи». Ці роботи розкривають багатогранний поетичний світ художниці, який наповнений красою, ніжністю та любов’ю. Твори виконані в техніці «мазок», що

Ірина Кузьмицька розповідає про свої картини

надаю зображенню об’ємного сприйняття. Зацікавить відвідувачів і кольорова гама, яку використовує майстриня, від напружено насичених до ніжіних пастельних кольорів.

Ірина Кузьмицька народилась в Переяславі-Хмельницькому в 1953 році. В 1975 році закінчила Миргородський художньо керамічний технікум, за фахом художник кераміст і певний час займалась розписом порцеляни. У 1982 році, після закінчення факультету теорії та історії мистецтв Київського державного художнього інституту, почала працювати науковим співробітником Переяслав-Хмельницького заповідника, а також

Польова царівна

керувала студією «Декоративний розпис». З 1990 року її запросили на посаду викладача малювання в дитячу художню школу. Вихованців Ірини В’ячеславівни не раз відзначали на різних, як міжнародних, так і всеукраїнських виставках. Власні роботи майстриня почала виставляти на широкий загал з 2007 року. Її картини експонувалися на різноманітних вернісажах, які організовували за сприяння міського відділу культури в міській галереї, та на фестивалях Київщини.

На відкритті виставки художницю привітали колеги, вчителі художньої школи, заступник міського голови Валентина Губенко,

В сутінках

начальник відділу культури Вікторія Гуріна. Заступник генерального директора з наукової роботи НІЕЗ «Переяслав» Олександр Колибенко вручив Іриня В’ячиславівні «Подяку» та квіти.

Розповідаючи про свої роботи Ірина Кузьмицька зазначила, що всі свої картини вона починала малювати на дачі, причому ні разу не використовувала ескізи, а відразу на чистову починала малювати фарбами, що з того вийшло мають оцінити відвідувачі вернісажу.

Пора цвітіння

Виставка триватиме до 30 червня. Музей для відвідування відкритий щодня з 9 до 17 години вихідний понеділок та вівторок.

Володимир Набок, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар