В міській школі №5 пройшов профорієнтаційний інтерактивний урок

В квітні 2018 року розпочалась багатоетапна профорієнтаційна  робота  з учнями 8-а та 8-б класів Переяслав – Хмельницької ЗОШ №5, з проведення вступних інтерактивних профорієнтаційних уроків «Професія та спеціальність», «Джерела інформації про світ професій».

7 травня 2018 фахівцем Переяслав – Хмельницького центру зайнятості було проведено  заключний в цьому навчальному році інтерактивний урок,  для учнів   8-х класів, на тему «Гендер та професія».

Фахівець провела вправу «Професії і стать людини», «Моя майбутня професія», «Міфи і факти про гендер» та інші.

Метою уроку було сформувати образ «Я» ,учня у світі професій, вільного від гендерних стереотипів, узгодження знань учнів про світ та вимог професій.

Наступна зустріч з цими ж дітьми відбудеться вже в 9 класі, з цікавим циклом інтерактивних занять, де будуть заплановані і Ярмарки професій і професіографічні екскурсії та багато іншого.

Для сучасної молоді визначитись з вибором майбутньої професії , а отже і власної долі, нині є завданням недостатнім. По – перше, випускники розуміють, що вони мають обрати не просто улюблену, а й актуальну в майбутньому професію, і зробити це вибір слід не в останньому класі. А по – друге вони вже зараз мають планувати стратегію власного життя, вони повинні визначити своє життєве кредо вже сьогодні, щоб потім у дорослому житті бути щасливими, успішними і конкурентоздатними.

Саме такий сучасний комплексний підхід до вибору професії дітьми, з урахуванням всіх мінливих тенденцій ринку праці, дасть не швидкий, але надійний і перспективний результат. Адже, одним із першочергових завдань служби зайнятості є підготовка до свідомого вибору майбутньої професії школярів.

Головний спеціаліст відділу активної підтримки Мороз О.І.

Додати коментар