У пункті пропуску «Бориспіль» виявлено контрабанду 5 кг кокаїну з Південної Америки

Припинення зухвалої спроби контрабанди крупної партії кокаїну стало можливим завдяки здійсненню аналітично-пошукової роботи співробітниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС.

За результатами вжитих заходів співробітниками Управління в зоні діяльності вантажного відділу митного поста «Бориспіль-аеропорт» було поставлено на контроль митне оформлення вантажу «Зразки ковзанів роликових, призначені для власного користування…», який прибув авіатранспортом до України з Панами.     

Співробітників Управління зацікавив цей вантаж,  який є нехарактерним та нетиповим для експорту з вищезазначеного регіону.

Як виявилося, у такий спосіб мешканець Києва намагався ввезти до нашої країни з приховуванням від митного контролю наркотичну речовину, замовивши собі в одній з країн Південної Америки спортивний інвентар. Наркотик вагою 5 кг був надійно прихований, але це не стало на заваді співробітникам митниці для його виявлення.

Під час перевірки однієї із коробок було виявлено поліетиленовий пакет прямокутної форми з вмістом пресованої порошкоподібної речовини білого кольору, яка, згідно з експрес-аналізатора наркотичних засобів містить у своєму складі наркотичний засіб кокаїн.

В ході огляду у бокових стінках інших картонних коробок було виявлено 36 поліетиленових пакетів прямокутної форми різної ваги та розмірів з вмістом пресованої порошкоподібної речовини білого кольору.

До слідчих органів УСБУ м. Києві та Київській області  направлено повідомлення про ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 305 КК України. На даний час співробітниками СБУ проводяться невідкладні слідчі заходи.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар