Енергоефективність майбутнє нашого міста!

26-27 квітня 2018 р. в м. Житомир, в рамках Проекту «Енергоефективність у громадах ІІ», який реалізується в Україні компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва» за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) за сприяння Житомирської міської ради проведено семінар за участю представників міст Житомир, Переяслав – Хмельницький, Славутич, Українка, Обухів та Васильків. Представниками від нашого міста були Устич Наталія – начальник управління економіки виконкому міської ради та  Мацаєнко Ірина – головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків управління економіки виконкому міської ради.

Олександр Шумельда, консультант проекту, презентував робочу програму та модулі муніципального енергетичного менеджменту (MEM). Боштіан Крайнц,  консультант проекту розповідав про свій досвід роботи у напрямку розвитку енергоменеджменту та давав практичні рекомендації щодо енергозбереження. Місто ЕМ – платформа для обміну досвідом, навчання та встановлення контактів, про це розповіла Тетяна Пилипчук, фахівець проекту “Енергоефективність у громадах ІІ”. Колеги з міста Житомир ділилися своїм досвідом впровадження енергоменеджменту та енергомоніторингу, розповідали про досвід залучення фінансування для своїх проектів. Дмитро Сакалюк розповів про свої перші кроки на шляху запровадження енергоменеджменту та розповів про подальші кроки, які необхідно зробити для успішного розвитку енергоменеджменту в місті.

Відбувся виїзд на обєкти, зокрема дитячі садочки, які показують яких результатів можна досягнути спільною працею та професійною командою.

Місто – ментор Житомир вкотре нас зустрічає пр ивітно, позитивно, натхненно і ділиться своїм досвідом та ідеями… Сподіваємось що наступна зустріч буде в Переяславі – Хмельницькому.

Додати коментар