У Переяславі відбувся мітинг пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи (Фоторепортаж)

26 квітня, у Переяславі-Хмельницькому (Київщина) відбувся мітинг-реквієм присвячений 32-им роковинам Чорнобильської трагедії. На зібранні були присутні ліквідатори аварії на ЧАЕС, вдови померлих ліквідаторів, переселенці із зони радіаційного забруднення, міський голова Тарас Костін, перший заступник міського голови Григорій Карнаух, заступник міського голови Валентина Губенко, керуюча справами Валентина Гринець, начальник управління соціального захисту населення Микола Гуща,  голова ГО “Союз Чорнобиль України” Микола Кураченко,  депутати міської ради, керівники підприємств та організацій міста, школярі.

Захід розпочався із Гімну України. Учасники мітингу пригадали події, які відбулися в ніч на 26 квітня 1986 року, спричинені вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції.

– Сьогодні ми віддаємо шану всім, хто ціною власного здоров’я і життя захистив нас й увесь світ від нещасних наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький уклін за мужність, героїзм та силу духу, проявлені при подоланні аварії. Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом, – зазначив у виступі Тарас Костін.

Про людські втрати та пекучий біль від них, повідали ліквідатор аварії на ЧАЕС Микола Кобиш та переселенка із Поліського краю Олена Тесленко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто рятував світ від техногенної катастрофи ціною власного життя.

По закінченні мітингу-реквієм відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку  жертвам Чорнобильської катастрофи, який знаходиться неподалік сьомої школи.

Олена МАТВІЄНКО, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

 

Додати коментар