День зайнятості в Студениківській об’єднаній територіальній громаді

Чергова виїзна акція Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості відбулась в Студениківській об’єднаній територіальній громаді. В рамках заходу  фахівці центру зайнятості провели інформаційний семінар на тему «Легальна зайнятість». Семінар проводився з метою підвищення обізнаності населення про негативні наслідки неофіційного працевлаштування,  застереження учасників семінар від шахрайства при працевлаштуванні. Фахівець з профорієнтації Інна Левадня наголосила, що кожен громадянин, який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати, що отримання зарплати «в конверті» сьогодні, позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, а також гідної пенсії.

 Під час виїзного заходу на території сільської ради, до фахівців служби зайнятості звернулося 5 жителів громади, які  отримали необхідні консультації щодо отримання послуг служби зайнятості, норм чинного законодавства про працю та зайнятість населення,  інформацій про наявні актуальні вакансії в Переяслав-Хмельницькому центрі зайнятості та за його межами.

Також фахівець  Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості провела інтерактивний профорієнтаційний урок «Життєва компетенція», для учнів 9 – го класу Студениківської ЗОШ.

Метою занаття було сформувати в учнів поняття «життєва компетенція», сприяти свідомому сприйняттю життєвих очікувань, а також виховати навички орієнтування в нестандартних життєвих ситуаціях.

Після проведеної роботи спеціаліст оновила інформаційні матеріали для учнівської молоді та обговорила з дирекцією закладу питання про взаємодію школи та центру зайнятості.

Додати коментар