На військову службу до лав Збройних Сил України урочисто проводжали п’ятеро призовників Переяславщини (Фоторепортаж)

Сьогодні вони призовники, а завтра стануть захисниками України. Зі сльозами на очах та з тривогою у серці майбутніх солдатів проводжали рідні. Це друга відправка громадян призовного віку з міста Переяслава-Хмельницького та Переяслав-Хмельницького району у рамках цьогорічного весняного призову. Урочисті проводи відбулися перед приміщенням Переяслав-Хмельницького об’єднаного міськрайонного військового комісаріату.

Від міської ради, міського голови новобранців з урочистою і пам’ятною подією в їхньому житті привітала заступник міського голови. Зокрема, звертаючись до юнаків, наголосила, що служба в армії завжди вважалася школою життя для справжніх чоловіків:

– Вітаю вас з визначним днем у вашій долі, яку ви правильно обрали для себе. Низький уклін вашим батькам, які не сховали вас, а направили на той шлях, який відповідає справжнім чоловікам, захисникам Батьківщини, батьків, дітей і жінок. В добрий час!

З короткою промовою та настановами до призовників звернувся заступник військового комісара В’ячеслав Пронін:

– Служба в армії – це школа мужності, яку має пройти кожен чоловік. Вашими командирами будуть справжні патріоти, люди, які пройшли горнило війни на сході, захищаючи свою рідну неньку-Україну. У зону проведення АТО вас не направлятимуть. Ви будете служити тільки на території України. Бажаю вам щасливо відслужити в армії, з честю і гідністю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому на радість рідним та близьким.

Щирі та теплі напутні слова новобранцям також висловив переяславець Денис Нещерет, який нещодавно демобілізувався із ЗСУ.

На завершення урочистого заходу настоятель Свято-Воскресінської церкви отець протоієрей Іоан прочитав молитву та щедро окропив свяченою водою новобранців.

Захід організований та проведений міським відділом культури та туризму, НЦК «Зустріч», за підтримки співачки Лідії Ющишиної.

 

Додати коментар