В школі відбувся майстер-клас із писанкарства (Фоторепортаж)

Традиція розписувати писанки виникла дуже давно, коли людина була нероздільна з природою. Тоді все навколо було живим і вміло розмовляти. Щоб вижити серед могутніх стихій потрібно було мати серце чисте, як гірський струмок, і руку тверду, як гілка дуба, а ще розуміти дивовижну мову Всесвіту.
Уже другий рік поспіль проводить у Переяслав-Хмельницькій ЗОШ №7 майстер-клас із писанкарства вчитель образотворчого мистецтва Барабаш Галина Михайлівна. Цього року до вже знайомого способу виготовлення писанок, коли писанку прикрашають за допомогою спеціального інструменту – писачка з воском, а потім фарбують натуральними фарбами, вчитель додала техніку декупажу. Учні сьомих класів під час майстер-класу виготовили справжні шедеври, з якими усі охочі вже за тиждень зможуть ознайомитись у музеї історії школи.
Провести чудовий майстер-клас своєму класному керівнику допомогли учні 7 В класу. Вони розповіли про історію писанкарства на Україні та символізм писанок. Усі присутні дізнались, що писанка має найпотужнішу енергетику, адже розписують її з добрими намірами і побажаннями, тим самим за допомогою візерунків закладають в неї ті мрії і думки, які повинні здійснитися в житті.
Вивчаючи звичаї та традиції нашого народу, ви стаєте справжніми українцями.
Долучаючись до мистецтва, ви стаєте творцями.
Творіть же на благо України!

Інф. ЗОШ №7

Додати коментар