Що потрібно знати і вміти, щоб надати якісну першу психологічну допомогу, – про це говорили на семінарі-тренінгу соціальні працівники, психологи та соціальні педагоги навчальних закладів

Психологічний  стан та психічне здоров’я людини під час військових дій є вкрай важливим. Більшість з нас переживає виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. У той же час воєнні дії призводять до наявності  постійних надзвичайних кризових ситуацій, у яких людям необхідно активно діяти, щоб вижити і знати ази надання  допомоги собі та іншим. Саме тому було важливим почути від активних надавачів психологічної допомоги, як саме діяти у ситуаціях, щоб не нашкодити собі та тим кому хочеш надати підтримку.

25.10.2024 у приміщенні міськрайонної філії обласного центру зайнятості у м. Переяславі пройшов навчальний психологічний семінар-тренінг для соціальних працівників, психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста.

Фахівчині благодійного фонду «РОКАДА»  Маріанна Щолокова та Інна Консевська разом з працівниками Центру соціальних служб Переяславської міської ради провели навчальне заняття для психологів та соціальних працівників на тему: «Основи надання першої – екстреної психологічної допомоги». Зокрема, учасники враховуючи свій досвід та знання, визначали методологію надання першої психологічної допомоги. Відпрацьовували методи заземлення у критичних ситуаціях і стабілізації емоційного стану у людей різного віку, ознайомились з гострою реакцією на стрес та засобами першої психологічної допомоги. Фахівчині наочно продемонстрували перелік засобів та підручних матеріалів, які мають бути у роботі психологів та надавачів соціальних послуг.

Такі заходи сприяють отриманню навичок кваліфікованої допомоги людям, які потрапили в умови надзвичайних ситуацій, яка полягає у емоційній підтримці та забезпеченні першочергових фізичних потреб людини та турботу про її безпеку.

Центр соціальних служб висловлює щиру вдячність БФ «РОКАДА» за організацію та проведення семінару-тренінгу.

Лілія КОНЧЕНКО, провідний фахівець із соціальної роботи центру соцслужб

Додати коментар