Заступник директора ЦПТО взяла участь в семінарі TAIEX: «Вивчення досвіду країн Європейського союзу щодо правил, процедур та регламенту інспектування у сфері освіти»

17-18 квітня 2018 року за ініціативи Представництва Європейської Комісії в Україні у співпраці з Державною службою якості освіти України пройшов у м. Києві семінар TAIEX на тему: «Вивчення досвіду країн Європейського союзу щодо правил, процедур та регламенту інспектування у сфері освіти».
Метою семінару стало ознайомлення зі стандартами провідних європейських інспекцій (Королівства Нідерланди та Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Шотландії) та практичними аспектами їх роботи для сприяння ефективної імплементації Закону України «Про освіту» щодо формування і розвитку системи забезпечення якості освіти.
Участь у заході взяли заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, співробітники МОН, ДІНЗ, а також керівники закладів освіти та органів управління освітою, науковці, представники громадськості, освітні експерти. Від нашого навчального закладу участь в семінарі взяла заступник директора з НВР Слюсар Ірина Володимирівна.

Головними європейськими спікерами стали представники Інспекції з питань освіти Королівства Нідерланди Ерік Тоонен, Герман Франссен та Державного виконавчого агентства Освіти в Шотландії (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) Ніколас Морган.  Європейські  експерти поінформували  присутніх про систему освіти, особливості роботи інституцій,  їх цінності,  принципи,  місію.
Ерік Тоонен та Герман Франссен з Інспекції з питань освіти окреслили основні принципи, інструменти, нові процедури інспектування шкіл і органів місцевої влади, а також зв’язок між внутрішнім і зовнішнім оцінюванням у школах, слабкі й сильні сторони результатів тестування учнів. З шотландським  підходом вдосконалення  та інспектування навчальних закладів, практикою навчання і підтримкою інспекторів, планамиудосконалення шкіл, рекрутингом, коучингом, медіацією для вчителівознайомив Ніколас Морган.
Наприкінці семінару відбулося активне обговорення зазначених питань. Учасники відмітили актуальну тематику заходу та високий рівень організації.

ДПТНЗ “Переяслав-Хмельницький ЦПТО”

Додати коментар